Els comuns presenten Gutièrrez "per governar Sant Cugat"

El Comú Podem ha presentat el candidat aquest divendres 10 de juny amb la portaveu dels comuns al Parlament Jéssica Albiach

En Comú Podem ha presentat el candidat a l'alcaldia de Sant Cugat, Ramon Gutièrrez, amb l'objectiu de ser decisiu en el futur govern local que sorgirar de les eleccions municipals del maig del 2023. L'acte ha tingut lloc a la plaça de Lluís Millet, aquest divendres, 10 de juny, amb la presència d'unes 70 persones. 

En els propers comicis, Sant Cugat en Comú i Podem concorreran junts a les eleccions, la qual cosa no va passar el 2019 i va propiciar que cap dels partits obtingués representació al ple municipal. Així la portaveu dels comuns al Parlament de Catalunya, Jèssica Albiach, ha valorat la coalició. "Avui fem un pas important pel nostre espai polític, però també per a la ciutadania de Sant Cugat. Prenem la decisió per formar part del pròxim govern a Sant Cugat. Avui diem que serem el partit decisiu pel pròxim govern de Sant Cugat", ha emfatitzat.

La portaveu al Parlament Jéssica Albiach FOTO: Anna Bassa

La portaveu al Parlament Jéssica Albiach FOTO: Anna Bassa 



Crítiques a l'actual govern

El candidat ha criticat el govern de coalició de la ciutat (ERC. PSC i CUP) pel tema de l'habitatge i ha comparat les seves polítiques amb les dels governs convergents. "Sabem que l’habitatge és un problema global, de tota l’àrea metropolitana, però això no eximeix de responsabilitat al govern municipal. Un govern municipal que ha aprovat un Pla Estratègic  fantasiós i irreal, com va fer Convergència en l’anterior mandat on asseguren que faran 3000 habitatges assequibles en 10 anys, 2000 dels quals en un sol barri. Esperàvem mès una resposta que no es basés només en el totxo". D'aquesta manera, ha explicat que el seu espai polñitic volia polñitiques d habitatge diferent com l'aposta per l'habitatge cooperatiu, entre altres. 

En aquest sentit, Gutièrrez ha carregat contra l'actual alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, "una alcaldessa que assegura públicament que el Sant Cugat ideat per Convergència no està en risc, que no s’ha esforçat ni tan sols en canviar el discurs i confrontar amb l’herència rebuda, que només confronta la gestió, sinó de model".

Menys desigualtat i mobilitat sostenible

La mobilitat sostenible i l'emergència climàtica també són un dels punts que la candidatura vol abordar i, entre altres, Gutiérrez va criticar la proposta del soterrament de les línies de ferrocarril que va apuntar l'alcaldessa fa uns mesos a la ciutat, ja que "no suposen una barrera arquitectònica a la ciutat". "Ens cal un nou enfocament, amb propostes que facin la ZBE en una eina útil i no estètica, com un sistema de bus urbà que sigui més eficient", ha dit.

La candidatura també 'ha presentat amb l'objectiu d'acabar amb les desigualtats. "Ens hem d'esforçar perquè una gran ciutat com la nostra no perpetuï les desigualtats, fomenti l'individualisme o contribueixi a l'escalfament global".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem