Conesa aposta per una Diputació independentista i amb vocació social

L'alcaldessa de Sant Cugat ha estat nomenada presidenta de la Diputació amb el suport de CDC i d'ERC

Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, s'ha estrenat com a presidenta de la Diputació de Barcelona amb un discurs marcadament sobiranista i amb una voluntat decidida per les polítiques socials. Conesa enceta d'aquesta manera un mandat on comptarà amb el suport de Convergència Democràtica i, també, d'Esquerra Republicana.

"La política que impulsaré amb el meu govern és una política social ambiciosa per als ajuntaments i les persones, i que contribuiré decididament i amb fermesa a la Catalunya lliure que desitjo", ha sintetizat Conesa al final del seu discurs.

En la seva intervenció, la ja presidenta de la Diputació ha volgut defensar la importància d'institucions com aquesta en moments on hi ha qui les posa en dubte: "La Diputació presta als ajuntaments quatre grans ajudes que podem classificar en: finançament, formació, assistència tècnica i tecnologia. El suport en recursos humans, la contractació, l’assistència jurídica i tècnica de tot tipus ens és essencial al món local. No en podem prescindir".

Eix social i sobiranista, prioritari

Mercè Conesa ha aprofitat el discurs d'investidura per reafirmar les cinc prioritats que tindrà el govern de la Diputació compartit entre ERC i CDC. Una d'elles són "les polítiques socials orientades a la cohesió social i la lluita contra la desigualtat", on també s'hi inclouen les apostes per les polítiques d'ocupació. La transperència administrativa també és un dels objectiu que s'ha marcat.

 

L'altre gran eix que ha defensat l'alcaldessa de Sant Cugat, que serà la primera dona en presidir la Diputació, és el compromís amb el procés sobiranista. Conesa, que ha jurat "lleialtat absoluta al Govern de la Generalitat de Catalunya", ha assegurat que la Diputació treballarà per un nou estat independent.

La Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona és una administració pública que està integrada per representants municipals de la província barcelonina. En aquest mandat estarà formada per 51 diputats, repartits en funció dels resultats de les municipals: catorze diputats de CiU, onze d'ERC, deu del PSC, set d'Entesa i tres més per al PP, Ciutadans i la CUP.

Mercè Conesa ha comptat amb el suport dels 35 votos a favor (CDC, ERC, PSC i Unió), 13 en blanc (PP, C' i Entesa) i 3 a favor de Laia Sabater de la CUP.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem