Conesa considera que sobre el procés n'han de parlar "els protagonistes"

L'alcaldessa de Sant Cugat ha participat d'un acte entorn del lideratge de la dona al Centre cultural Blanquerna, a Madrid

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, juntament amb les alcaldesses de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Vicenç dels Horts ha rebutjat que el govern espanyol busqui interlocutors fora del Govern en el marc del procés sobiranista català. Així ho han manifestat en un acte entorn del lideratge de la dona celebrat el dimecres, 22 de febrer, al Centre cultural Blanquerna, a Madrid.

Les quatre alcaldesses responen d'aquesta manera la voluntat del govern espanyol, expressada a través de la seva vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, de trobar interlocutors, per exemple, entre els ajuntaments. "Inadequat", "desafortunat" o "pervers" han estat alguns dels qualificatius que les quatre alcaldesses han utilitzat per valorar el plantejament de l'executiu liderat per Mariano Rajoy.

L'alcaldessa de Sant Cugat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha assegurat que sobre el procés n'han de parlar "els protagonistes", és a dir, els governs català i espanyol. "Buscar altres interlocutors és inadequat", ha opinat.

La batllessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, ho ha considerat un plantejament "desafortunat" i ha subratllat que per bé que, a parer seu, aquestes declaracions "no tenen massa sentit" tampoc són "atzaroses". Fa temps que el govern espanyol "busca fissures" en l'independentisme, ha afirmat Aymerich, que ha assegurat que els ajuntaments "es posen al costat" de la Generalitat.

Dolors Sabaté, alcaldessa de Badalona, ha qualificat la proposta del govern espanyol de "perversitat". Ha recordat que l'executiu de Rajoy "menysté el municipalisme" i ha lamentat que ara vulgui fer una "utilització" dels ajuntaments per "defugir" les seves responsabilitats.

Finalment, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha afirmat que el "problema" s'ha de resoldre en una relació "bilateral" que "fins ara no s'ha produït", i no troba "adequat" que es vulgui "ficar al mig" els ajuntaments.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem