Conesa demana "omplir els carrers" a la Diada per reivindicar el dret a decidir

L'alcaldessa de Sant Cugat demana la participació ciutadana en les manifestacions sobiranistes de l'11 de stembre

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha fet una crida pública a participar en les mobilitzacions sobiranistes de la Diada de l'11 de setembre per tal de reivindicar el dret a decidir. Ho ha fet aquest 7 de setembre des de l'Arc de Triomf de Barcelona, on diversos alcaldes catalans han llegit un manifest per tal de reclamar el dret a decidir.

En la seva intervenció, Conesa ha remarcat que Catalunya està “en contra de les polítiques del no: no a l’estatut, no al dret a decidir i no al referèndum. Nosaltres demanem que els catalans i les catalanes no tinguem por i que tornem a sortir al carrer aquest Onze de Setembre per reivindicar el nostre dret a decidir”. En aquest sentit, l'alcaldessa ha subratllat que aquest dret “és el principi bàsic d’un estat democràtic i, per tant, garanteix la nostra llibertat”.

La carta, que de moment ha recollit les adhesions d’una vintena d’alcaldes, denuncia que l'Estat espanyol no permet l'exercici del dret a decidir dels pobles “reconegut en tots els tractats internacionals”. Demana igualment a la població que participi en les mobilitzacions de la Diada per exigir poder “decidir el nostre futur polític, dins o fora d'Espanya”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem