Conesa opina que Baiget podria continuar al Govern de Catalunya

L’alcaldessa i presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, considera que Jordi Baiget “no expressa res que no s'hagin plantejat moltes persones” sobre el procés sobiranista

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, en una àmpia entrevista que publicarà el TOT Sant Cugat, aborda la destitució del conseller d’Empresa i Coneixement, per part del president Carles Puigdemont després que Jordi Baiget qüestionés la viabilitat del referèndum per la via unilateral en una entrevista a El Punt Avui.

Per Mercè Conesa, “Estem en una situació d'altíssima complexitat i és absolutament legítim que hi hagi gent que es plantegi dubtes en relació a tot aquest procés perquè crec que no seríem responsables sinó avaluèssim els pros i els contres. El conseller Baiget és una persona absolutament pragmàtica que en una entrevista d'un caire molt personal aborda una sèrie de qüestions que qualsevol persona s'ha de poder plantejar; som responsables polítics que entenem la magnitud del que estem duent a terme. Per tant, si li haig de dir la veritat, jo crec que el conseller Baiget no expressa res que no s'hagin plantejat moltes persones i, per tant, em sembla que podia haver-hi continuat al Govern i, de fet, té tot el suport del PDeCAT; és un conseller que ha exercit molt bé la seva tasca. Ara bé, si el president ha considerat cessar-lo, deu tenir els seus motius”.

Conesa conclou: “Qui tingui la certesa total d'on arribarem, doncs l'aplaudiré. Però no sabem on arribarem. Què farem tot el possible? No en tinc cap mena de dubte, ho farem tot cadascú des del seu lloc, des de la seva responsabilitat, però evidentment podem arribar a un cul de sac i a un xoc de trens. El que hem de fer els responsables polítics és vetllar perquè la ciutadania se senti segura en tot aquest procés i, arribats a un moment d'un cul de sac, les decisions més adequades que, segur que sabran prendre els que estan liderant aquest procés, han de ser al meu entendre aquelles que garanteixin la seguretat dels ciutadans i dels treballadors i treballadores públics de Catalunya”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem