El Consell de Barri Centre Est comença a caminar ratificant el canvi territorial de l'ens

L'ens participatiu s'ha constituït ratificant la creació del sisè consell que el redistribuirà

El Consell de Barri Centre Est de Sant Cugat del Vallès ha començat a caminar aquest 30 d'octubre amb la celebració de la sessió constitutiva de l'ens participatiu. Un Consell, presidit per la tinent d'alcaldia de Cultura, Educació, Esports i Joventut, Esther Madrona, que ha escollit Miquel Jiménez (CPA) com a sotsdirector, i Andreu Sierro (AMPA Collserola com a secretari), a proposta de la presidència.

Igualment, durant la sessió, la vintena d'entitats i representants polítics que el configuren, han ratificat l'acord de creació d'un nou Consell de Barri (el sisè del municipi), que suposa la redistribució territorial dels Consells existents.

Més info: Sant Cugat crearà el 6è Consell de Barri per "tenir un format més equilibrat"

Una proposta que ja va ser explicada pel regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, que suposarà la constitució del Consell de Barri Centre, modificant els límits territorials dels consells de barri Centre Est, Centre Oest i Mira-Sol.

Simarro, present durant la sessió de constitució d'aquest dimecres, dia 30, ha recordat que la proposta haurà de ser ratificada per tots els consells existents fins ara (que en les pròximes setmanes es constituiran), per ser aprovat al ple municipal del mes de gener, i que s'espera que entri en funcionament al mes de març.

Martínez (sotspresident), Madrona (presidenta) i Sierro (secretari) del Consell de Barri Centre Est. FOTO: C.Caballé

Martínez (sotspresident), Madrona (presidenta) i Sierro (secretari) del Consell de Barri Centre Est. FOTO: C.Caballé

Sessió de constitució del Consell

La sessió del Consell de Barri Centre Est ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, qui s'ha adreçat als assistents destacant el paper dels Consells de Barri "per acostar l'administració a la ciutadania i fomentar la participació". Igualment, ha fet un repàs a les diferents singularitats que caracteritzen els barris que aplega l'ens, alhora que destacava algunes de les actuacions en curs o futures previstes, com ara l'arranjament de l'avinguda de Cerdanyola, agraint als veïns i veïnes la seva "paciència" per les molèsties.

Per la seva banda, Marco Simarro, regidor de Participació i Barris, ha estat l'encarregat d'explicar els objectius del nou govern de cara a fomentar la participació en aquests consells per aconseguir que siguin "eines de cohesió". Així, ha explicat que les sessions tindran un format físic més assembleari, i que s'obrirà un torn d'atenció a la ciutadania previ a la celebració del consell "per atendre qüestions més individuals dels veïns i veïnes", sense eliminar el torn obert existent perquè les diferents entitats puguin fer les seves peticions o propostes.

Esther Madrona, presidenta del Consell de Barri, ha remarcat l'aposta per fer que els Consells siguin "espais de participació de qualitat" on, els veïns i veïnes "pugueu dir la vostra, ser escoltats, fer xarxa i créixer de la mà d'altres veïns i veïnes".

El Consell de Barri Centre Est aplega una vintena d'entitats i representants polítics. FOTO: C.Caballé

El Consell de Barri Centre Est aplega una vintena d'entitats i representants polítics. FOTO: C.Caballé

Després d'una roda de presentació dels diferents integrants del Consell, s'ha obert un torn de paraula entre els assistents, on s'han plantejat aspectes com la necessitat que es passegi pels barris per detectar les necessitats del dia a dia, tenir més informació sobre l'estat de les obres a l'avinguda de Cerdanyola, o del projecte dels Jardins del Vallès, la celebració dels 30 anys d'Aula de So, o l'enhorabona per adquirir un edifici al barri per acollir les entitats que treballen relacionades amb les malalties neurològiques.

Posteriorment, s'ha constituït oficialment el Consell, designant Miquel Jiménez (CPA) com a sotsdirector, i Andreu Sierro (AMPA Collserola com a secretari), a proposta de la presidència, i s'ha ratificat l'acord de creació del sisè Consell de Barri de la ciutat.

Després de valorar la sessió, s'ha obert el torn de preguntes on, entre altres, s'ha plantejat fer les sessions del consell (un cop feta la redistribució) al Xalet Negre, arreglar alguns incidents amb les obres de l'avinguda de Cerdanyola, com la dificultat per accedir al bus en alguna de les parades per les mateixes obres, o la proposta de fer reunions amb les entitats per saber en quin punt es troben.

 
Comentaris

Destaquem