El Consell de Barri Centre Oest arrenca amb la mirada posada en la reestructuració

L'ens participatiu s'ha constituït sense designar sotpresidència ni secretariat, pendents de la creació del sisè consell

El Consell de Barri Centre Oest de Sant Cugat del Vallès s'ha constituït oficialment aquest dijous, 28 de novembre, amb la mirada posada en els canvis que es produiran en l'ens un cop es faci efectiva la reestructuració territorial dels Consells de Barri actuals. D'aquesta manera, s'ha ratificat la creació del sisè Consell, fet que dividirà les entitats actualment representades en el Consell, i motiu pel qual s'ha ajornat la designació de la sotspresidència i la secretaria a l'espera de la configuració definitiva.

Més info: Sant Cugat crearà el 6è Consell de Barri per "tenir un format més equilibrat"

De la mateixa manera, durant la sessió, presidida per Pere Soler, s'han anunciat les possibles seus per als nous Consells de Barri, explicant que es preveu que sigui l'ETSAV la seu del nou Consell de Barri Centre Oest, i l'Ateneu o La Unió la seu del nou Consell de Barri del Nucli Antic o Centre.

Sessió de Constitució

Com en la constitució de la resta de Consells de Barri, la sessió ha començat amb la benvinguda de l'alcaldessa, Mireia Ingla, destacant la voluntat de l'Ajuntament "d'acostar-se als barris" i "fomentar la participació". Una idea que ha reiterat el regidor de Participació Marco Simarro, qui també ha explicat el funcionament dels Consells, així com les novetats, com ara l'atenció personalitzada 30 minuts abans de cada sessió plenària.

El president del Consell, Pere Soler, també ha incidit en la voluntat de "revitalitzar el consell" amb la nova reorganització.

Simarro, Ingla i Soler durant la sessió. FOTO: C.Caballé

Simarro, Ingla i Soler durant la sessió. FOTO: C.Caballé

Participació ciutadà

Durant el torn obert de participació de la ciutadania, han estat nombrosos els veïns i veïnes que han intervingut per compartir les seves inquietuds o reivindicacions. Així, s'han posat sobre la taula qüestions com la necessitat d'un espai per a l'Associació de Veïns del Centre, la voluntat de poder tenir vot a títol personal en les sessions del Consell, o la problemàtica que genera l'aparcament del Mercantic els dies de mercat, o la manca d'enllumenat a l'avinguda de Graells

Pere Soler ha estat l'encarregat de respondre apuntant, entre altres qüestions, que s'estudia com optimitzar els equipaments municipals, que la "intenció és que vingueu als Consells per participar", o que "s'hauran de buscar mesures dissuasòries" pel que fa a l'aparcament.

Més temes plantejats pels assistents, com ara la proposta d'agafar el Consell de Barri de la Floresta, "pel seu bon funcionament", com a exemple, la demanada de més claredat a l'hora de saber quins canals hi ha per contactar amb l'Ajuntament, o l'estat de l'ordenança de patinets i bicicletes, entre altres qüestions.

 

 
Comentaris

Destaquem