El Consell de Barri de La Floresta comença a caminar recordant els temes pendents

Durant la sessió de constitució de l'ens s'ha ratificat la redistribució territorial dels Consells de Barri de Sant Cugat

El Consell de Barri de la Floresta s'ha constituït oficialment la tarda d'aquest dimarts, 5 de novembre, recordant els diferents temes que hi ha sobre la taula pendents de solució, principalment, referents a mobilitat i seguretat.

Un Consell, presidit per Marco Simarro, regidor de Joventut i de Participació i Barris, que ha escollit Xènia Amorós com a sotspresidenta de l'ens, i Xavi Tercero com a secretari, amb la ratificació de la vintena d'entitats i partits polítics representats al Consell de Barri.

A més, durant la sessió, també s'ha ratificat la reorganització territorial dels Consells de Barri de Sant Cugat, que passaran a ser sis (en lloc dels 5 actuals), i que suposa que el de la Floresta incorpora Sol i Aire i Sant Medir.

Benvinguda per part de l'alcaldessa, Mireia Ingla, al Consell de Barri de la Floresta. FOTO: TOT Sant Cugat

Benvinguda per part de l'alcaldessa, Mireia Ingla, al Consell de Barri de la Floresta. FOTO: TOT Sant Cugat

Sessió de constitució

La sessió ha començat amb la benvinguda de l'alcaldessa, Mireia Ingla, qui ha subratllat la importància de l'ens participatiu, així com la singularitat de la Floresta. "Sabeu molt bé on voleu anar, i la nostra funció és acompanyar-vos", ha dit, refermant-se amb el compromís adquirit en campanya de dotar el barri de dret a decidir sobre el seu futur.

Marco Simarro, com a president del Consell, ha subratllat com a molt positiva l'alta participació en el Consell, recordant que l'equip de govern actual fa "una aposta nova pel que és la participació del nou consell", i assenyalant que "d'aquí es recullen moltes de les coses que funcionen en participació per traslladar-ho a la resta de Consells".

Feta aquesta introducció, Simarro ha fet un repàs dels temes que van quedar oberts en el darrer consell del passat mandat, com les preguntes dels veïns i veïnes amb relació al transport a demanda, les obres de Can Llobet, la seguretat als carrers o l'aparcament i l'incivisme, emplaçant a treballar des de les diferents comissions per gestionar aquests temes. D'altra banda, ha anunciat que el pròxim 24 de novembre es farà una paella popular com a inauguració i celebració de la finalització de les obres a Can Llobet.

Tot seguit, amb el torn obert, els veïns i veïnes i les entitats han pogut expressar les seves preocupacions i peticions. Molts han coincidit a demanar que "la nova etapa no sigui començar de zero, sinó que se segueixi amb la feina ja feta" per l'anterior consell i comissions específiques de treball. Entre les preocupacions més expressades durant la sessió, destaquen temes com la seguretat per als vianants a l'avinguda de Montserrat o el carrer de Buscarons, la manca d'aparcament per als veïns i veïnes, o la manca de marquesines a les parades de bus.

També s'ha demanat dotar de poder polític el Consell, la necessitat de posar terminis als projectes que s'aproven des de l'ens, o dotar el Casino de les funcions d'una autèntica casa de cultura per al barri. D'altra banda, el representant de l'escola Tretzevents ha manifestat la voluntat d'esdevenir un centre concertat o públic que pugui integrar-se en el barri, mentre que també s'ha agraït, des de l'AFA la Floresta, el suport dels veïns per aconseguir més seguretat a la rotonda d'accés a l'escola.

Consell de barri de la Floresta. FOTO: TOT Sant Cugat

Consell de barri de la Floresta. FOTO: TOT Sant Cugat

Després de fer la constitució oficial del Consell, s'ha fet un repàs a l'estat dels projectes de lliure disposició, i un repàs a la feina feta per les diferents comissions durant els darrers mesos.

Així, la Comissió Educativa ha explicat el seguiment que s'està fent del nou espai de joves, des de Medi ambient la feina feta per crear sinergies amb col·lectius com Fridays for Future, o que s'està treballant sobre la remunicipalització de l'aigua. Pel que fa a Patrimoni i Memòria han destacat l'èxit de la celebració del Centenari i la necessitat de crear un arxiu on guardar el fons documental generat, i des de Serveis a les persones s'ha lamentat les traves que es troben a l'hora d'implementar una guia de serveis a la ciutat.

Des de la Comissió de Cultura i El Senglar Cultural s'han repassat les activitats fetes, com la Festa Major o la Castanyada, entre altres, i s'ha anunciat que el 14 de desembre se celebrarà el Tió i el Quinto Infantil, i el dia 20 el Quinto familiar, i des de Mobilitat, Urbanisme i Habitatge, la feina que s'està fent amb relació a la necessitat d'habitatge o el pla de mobilitat, entre altres. Finalment, des de la Comissió Feminista han repassat la implementació del punt lila per Festa Major.

Després del torn de precs i preguntes, una actuació musical ha tancat el Consell.

 
Comentaris

Destaquem