El Consell de Barri de les Planes comença a caminar reivindicant "serveis mínims"

Problemàtiques en manteniment, subministrament de serveis i seguretat viària centren les reivindicacions veïnals

Problemàtiques com la seguretat viària en alguns punts del districte, la manca de manteniment en alguns punts, i el problema amb el subministrament elèctric i telefònic al barri han centrat les reivindicacions dels veïnes i les veïnes durant la sessió de constitució del Consell de Barri de les Planes aquest dilluns, 25 de novembre.

Un Consell de Barri, presidit per Alba Gordó, Comissionat per l'Emergència Climàtica, i regidora de Sostenibilitat i de Joventut, que ha designat Eva Puigjaner com a sotspresidenta (única candidatura presentada), i Dolors Mestre i Agustina Alonso com a secretàries en períodes de dos anys cadascuna després d'un intens debat sobre la votació de les propostes, ja que algunes de les entitats presents lamentaven no poder votar per no estar correctament feta la inscripció com a representants al Consell.

"La importància que l'Ajuntament s'acosti als barris"

Un Consell de Barri que, amb tres hores de durada, s'ha iniciat amb la benvinguda per part de l'alcaldessa, Mireia Ingla, qui ha subratllat la necessitat que "l'Ajuntament s'acosti als barris", així com la importància de la participació. Igualment, ha destacat "estar al cas" de les problemàtiques del barri i la necessitat de "seguir treballant" per posar-hi solucions.

 

Marco Simarro, regidor de Joventut i de Participació i Barris, ha estat l'encarregat d'explicar el funcionament del Consell, alhora que anunciava que a partir de la pròxima sessió, s'habilitarà un torn previ de 30 minuts per atendre les qüestions més particulars dels veïns i veïnes, per poder centrar-se a debatre assumptes d'interès col·lectiu durant la sessió del Consell.

El torn obert de paraula ha servit per posar damunt la taula les diferents problemàtiques detectades pels veïns i veïnes i les entitats que les representen. Una vintena d'intervencions han servit per plantejar problemàtiques com la manca de manteniment al barri, la necessitat d'arranjament a algunes de les vies, el perill d'algunes d'aquestes vies pel que fa a la seguretat de les persones, com el carrer de Belladona on no passen dos vehicles alhora, o la situació de Can Borrull amb la urbanització quasi enllestida però amb problemes amb els embornals (per exemple), o la manca d'aparcament.

El manteniment, la seguretat o els subministraments són algunes de les reivindicacions veïnals

També s'han tractat temes com l'afectació del Tribut Metropolità al barri, l'enllumenat i neteja dels carrers, la seguretat davant dels robatoris, o la problemàtica amb el cablejat elèctric i telefònic, que genera manca de subministrament en "múltiples ocasions", tal com han destacat els veïns.

 

D'altra banda, s'ha servit d'aquest torn obert per presentar les noves entitats registrades de Can Cortés. A més de l'Associació de Veïns, durant la sessió s'han presentat les associacions de camins, l'esportiva, la internacional, la de joves, la de comerciants, la de benestar i salut, i la de festes.

Des de la presidència s'ha emplaçat a treballar en les diferents comissions per tractar cada problemàtica de manera més concreta, i a gestionar aquells assumptes que depenen directament de l'Ajuntament per mirar de donar una resposta "com abans millor".

D'altra banda, durant la sessió s'ha ratificat la creació del sisè Consell de Barri de la Ciutat.

 
Comentaris

Destaquem