L’envelliment actiu, objectiu del nou Pla estratègic en l'àmbit de les persones grans

El nou pla va comptar amb el suport de totes les forces del consistori i està dividit en 4 grans àmbits

Sant Cugat ja té Pla estratègic en l’àmbit de les persones grans, després que així s’aprovés per unanimitat en el darrer ple municipal, que es va celebrar el divendres 22 de desembre. L’objectiu del pla és fomentar la qualitat de vida de la gent gran promovent un envelliment actiu i facilitant una atenció integral de les seves necessitats, tal com explicava Esther Madrona (ERC), regidora de Gent Gran: “Aquest pla ha de ser l’eina per canalitzar i aprofitar tot el coneixement de la nostra gent gran. I volem fer-ho, a més, amb la participació i implicació del propi col·lectiu per garantir que Sant Cugat també sigui una ciutat que fomenti la qualitat de vida de la gent gran”.

Aquest pla està dividit en 4 grans àmbits:

  1. Participació social i cívica: Promoure la participació de les persones grans per fomentar una ciutadania activa, enfortir l'autonomia i prevenir l'aïllament social, tenir-la en compte a l'hora de programar activitats i contribuir a l'arrelament social i la seguretat, així com la capacitat de transformació del seu entorn i el major coneixement dels drets i deures de ciutadania.
  2. Serveis socials i de salut i relacions de suport i ajuda mútua: Garantir l'accés universal i de qualitat als serveis socials bàsics, coordinats i amb equilibri territorial, així com els recursos de suport i ajuda mútua atenent la diversitat de les persones grans.
  3. Mobilitat, transport, habitatge i ús dels espais públics: Avançar en les condicions d'accessibilitat i seguretat del transport públic, la mobilitat, l'habitatge i l'espai públic, incorporant la perspectiva de les persones grans.
  4. Comunicació i informació: Optimitzar la informació i millorar la comunicació que genera l'Ajuntament, garantint-ne la qualitat, l'abast, la visibilitat i l'adequació a la diversitat de les persones grans.

L’elaboració del document marc d’aquest pla ha comptat amb la participació d’una comissió tècnica del Consell de la Gent Gran de Sant Cugat. A més, per fer la diagnosi s’han realitzat sessions tècniques de treball amb focus grups. Segons Joan Cortadelles, president de la Llar d’Avis de la Parròquia i sots president del Consell de la Gent, aquest pla “només és un marc, ara falta concretar el pla”. Des del Consell de la Gent Gran, a més, expliquen que encara no s’havia executat per la falta d’informació de l’antic Ajuntament: “Fa dos anys que anem darrere i tot es va endarrerir perquè l’Ajuntament no facilitava les dades necessàries”. Aquest nou pla és pel consell “un pla fonamental pel desenvolupament i l’activitat de la gent gran a Sant Cugat” tot i que el seu sotspresident assegurava que només “s’ha aconseguit posar la primera pedra”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem