Convergència aposta per la reforma horària

Compactar la jornada laboral i avançar els horaris dels àpats són dues bases de la reforma horària

Convergència vol que Sant Cugat se sumi a la iniciativa de reforma horària del Parlament de Catalunya, que té per objectiu impulsar uns horaris beneficiosos per a institucions,  empreses i ciutadania i "passar d’uns horaris propis de l’era industrial a uns que s’adaptin a les necessitats de la nova societat". Per això presentarà una moció al ple de desembre, amb la intenció que l'Ajuntament es posi a disposició de la Generalitat per fer les proves pilot de reforma horària.

Així, Convergència es fa seu el discurs de la Iniciativa per la Reforma Horària: "Cal cercar mesures legislatives i de promoció i sensibilització que abordin el canvi a tres nivells: de la societat; de les organitzacions, empreses i institucions; i de les persones. Segons la formació, la reforma horària "impulsa uns hàbits horaris cívics, potenciant la igualtat entre les persones i, sobretot, la salut i benestar".

El compactament de la jornada laboral per sortir abans de la feina, introduir horaris més flexibles, avançar l'hora dels àpats i sincronitzar els horaris de les empreses, institucions i actors socials i culturals són algunes de les propostes de la reforma, que subscriu Convergència.

Finalment, una altra de les propostes assumides pels convergents és acabar amb el canvi horari de l'hivern d'endarrerir una hora el rellotge, i mantenir tot l'any l'horari d'estiu. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem