El PSC proposa la compra de Torre Negra

Torre Negra fa anys que té al damunt l'amenaça de la urbanització

El PSC aposta perquè la Generalitat de Catalunya compri l'edifici històric de Torre Negra, situat a la zona del Pi d'en Xandri. Per això, els socialistes santcugatencs presentaran una moció al ple municipal de desembre per instar al govern català que faci l’adquisició progressiva de l’edifici i dels terrenys del sector. L'objectiu és acaba convertint la masia en un equipament públic i de serveis i que ja sigui tingut en consideració pels pressupostos del 2017.

El portaveu dels socialistes, Pere Soler assegura que la proposta manté l’esperit majoritari de la majoria dels grups municipals de seguir preservant “com a zona no urbanitzable els terrenys del què s’anomena l’entorn o vorals de la Torre Negra”.

Pere Soler explica que cal seguir treballant per evitar la urbanització, en mans privades, d’aquest sector i recorda que, malgrat la darrera sentència del TSJC per la qual s’anul·la l'acord de protecció integral del sector, “des de l’Ajuntament hem de seguir buscant fórmules per evitar la reversió del sòl de Torre Negra”.

El Grup Municipal del PSC ja havia presentat el 2009 una al·legació al pressupost municipal per incloure una partida de 9,5 milions d’euros per l’adquisició de l’edifici històric i dels terrenys, i per aquest any 2017, el grup socialista del Parlament de Catalunya també ha presentat una esmena al pressupost de la Generalitat en aquest mateix sentit.

Finalment Pere Soler fa una crida a mantenir la unitat d’acció de les forces polítiques per la preservació de la Torre Negra, “i la millor manera de la seva protecció és a través de la titularitat pública”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem