Convergència i PSC volen la igualtat de drets per a les persones amb discapacitats

Les formacions locals portaran aquesta proposta al ple municipal el dilluns, 24 d'abril

Els grups municipals de Convergència i PSC volen proposar la igualtat de drets i la no discriminació de les persones amb discapacitat sensorial. Aquesta pot ser visual o auditiva. Entre d'altres, les persones amb discapacitat visual, a la pràctica, només poden realitzar el testament obert amb presència de testimonis idonis. Per això i més, les formacions locals presentaran una moció al ple municipal del dilluns 24 d'abril.

Les formacions proposants inicialment demanen en un comunicat "instar al Congrés dels Diputats, al Senat i al Govern de l'estat la reforma legislativa estatal que faci possible la no discriminació de les persones amb discapacitat sensorial en matèria matrimonial" així com "sol·licitar la reforma legislativa estatal que faci possible la no discriminació de les persones amb discapacitat sensorial en matèria d'atorgament d'escriptures i de documents públics així com de testaments".

Per això mateix, proposen que "l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès segueixi treballant per realitzar els canvis i adaptacions oportuns per garantir els drets de les persones amb discapacitat sensorial en l'accés als serveis públics". A més, demanen trametre aquests acords al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats i al Senat i a l'Associació Catalana per a la Integració del Cec, entre altres.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem