El pacte entre Convergència i el PSC per governar Sant Cugat és una realitat

Aquest dijous, 19 de gener, els dos grups han presentat oficialment el pacte

Els grups municipals del PSC i de Convergència ja han fet oficial el pacte de govern entre ambdues formacions i que permetran al portaveu del PSC, Pere Soler, entrar al govern municipal i ostentar el càrrec de tinent d'alcalde de Polítiques Comarcals i Ocupació. Soler tindrà una dedicació parcial i tindrà un sou brut de 39 mil euros a l'any. La nova incorporació suposarà un increment d'entre el 5% i el 6% del cost del cartipàs municipal, segons ha explicat la mateixa alcaldessa, Mercè Conesa.



En la roda de premsa, l'alcaldessa ha celebrat "que el PSC vulgui tenir responsabilitats de govern" i ha tornat a recordar que la primera opció per fer coalició de govern era el grup municipal d'ERC-MES, però que els republicans no havien volgut formar govern. Conesa ha destacat que aquest acord és "un pacte positiu per Sant Cugat" i ha afegit que més enllà de les ideologies, aquest és un pacte "pragmàtic i de caràcter local". Amb això, Conesa ha volgut escenificar que el pacte entre un partit a favor del referèndum i un altre que no, no afectarà la posició del Ple de Sant Cugat que és majoritàriament independentista. Amb això Conesa ha volgut manifestar que si el plenari s'ha de manifestar a favor del referèndum, el resultat serà a favor. 

D'altra banda, Conesa també ha subratllat que pel seu equip el pacte amb ERC-MES no està trencat, tot i que els republicans sí que han dit que per ERC-MES el pacte d'estabilitat pressupostaria està trencat.

Per Pere Soler, les diferències que tenen els dos grups municipals no són tan importants i ha explicat que la sociovergència ja s'havia donat en altres ocasions a Sant Cugat. D'altra banda, també ha dit que el seu grup vol influir en altres àrees de l'Ajuntament i no només amb la seva.

D'aquesta manera l'equip de govern estarà format pel grup municipal de Convergència (que inclou PDECat (10 regidors) i Demòcrates de Catalunya (1 regidor) i el grup municipal del PSC (1 regidor), aquesta suma, però no dóna la majoria absoluta encara l'equip de govern, per tant s'hauran de buscar altres aliances per aprovar els diferents punts. Conesa ha tornat allargar la mà a ERC-MES, tot i que ha dit que ara si s'hagués de fer un pacte de govern no seria només decisió de Convergència sinó també del PSC.

Els 12 regidors de l'equip de govern FOTO: Localpres

Més informació
 
Comentaris

Destaquem