Cortés reivindica una llei per les EMD en l'acte institucional de la Diada

La defensa de la llengua i la necessitat de fer un país millor per a les persones també han centrat l'acte

El president de l'EMD de Valldoreix, Juanjo Cortès, ha reclamat més govern per a les EMD de Catalunya, en l'acte institucional de la Diada nacional de Catalunya. "Necessitem una Catalunya articulada institucionalment on les EMD tinguem el reconeixement institucional, legislatiu i financer que ens mereixem. Des de Valldoreix i en la celebració de la nostra Diada Nacional reclamem una llei pròpia per a les EMD, per tal de construir una Catalunya més pròspera i millor", ha dit.

En el seu discurs, el president també ha fet bandera de la unió entre catalans. "Som espais de trobada, de convivència, de cultura i d'homes i dones, que sense fer distincions de classe, treballem conjuntament per a un futur millor per a les persones, pels nostres pobles i viles, i per a la nostra nació", ha explicat. 

12dcf921 c8d6 4c3a 9bb8 24c8e0980956

Regidors de l'Ajuntament de Sant Cugat i vocals de l'EMD FOTO: EMD de Valldoreix 

Defensa de la llengua

El català ha estat un dels temes a reivindicar en aquesta diada i també ho ha fet el president de l'EMD en el seu text institucional. "Tenim la necessitat de reivindicar l'ús i la vitalitat del català com a eina vertebral de la nació. El català és una sola llengua amb molts accents. La nostra llengua és una eina de cohesió social, d'identitat i de cultura que hem de preservar, protegir i potenciar encara més, ser capaços de transmetre'l a tota la ciutadania, a les generacions futures i en els nous canals digitals.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem