Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix serà Medalla d'Honor de la ciutat

L'assemblea local de Creu Roja va celebrar el seu centenari el 2023 i rebrà aquesta distinció, després del vot favorable de tots els regidors de l'Ajuntament

Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix serà Medalla d'Honor de la ciutat, després que així ho hagi decidit per unanimitat el Ple Municipal, en una sessió extraordinària celebrada el dilluns 15 d'abril. L'assemblea local de Creu Roja va celebrar el seu centenari el 2023 i rebrà aquesta distinció, que reconeix "la tasca rellevant d'entitats que actuen d'element cohesionador i vertebrador", tal com ha explicat el tinent d'alcaldia de Relacions Institucionals, Jordi Puigneró (Junts per Sant Cugat).

Més info: La Creu Roja celebra 100 anys d'ajuda i voluntariat a Sant Cugat

La Creu Roja és una institució humanitària internacional que té el seu origen l'any 1859 i que neix amb l'objectiu d'assistir als ferits de guerra, fossin del bàndol que fossin. A Sant Cugat, la seva trajectòria s'inicia el 24 de juny de l'any 1902, quan un grup de ciutadans va començar a treballar per a obtenir suport necessari per a la seva creació. Durant quasi dues dècades es van construir les primeres llavors del que culminaria el 6 de maig de 1923 amb l'aprovació de la constitució de l'antiga Assemblea Local de Sant Cugat del Vallès. "És una distinció per a totes les persones que han format part de Creu Roja durant aquests 100 anys i que han omplert la ciutat de valors humanitaris, solidaritat i pau" ha explicat durant la sessió plenària l'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès (Junts per Sant Cugat).

El president de Creu Roja, Lluís Recoder, en el ple extraordinari per otorgar la Medalla d'Honor a Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix. FOTO: Ajuntament

El president de Creu Roja, Lluís Recoder, en el ple extraordinari per atorgar la Medalla d'Honor a Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix. FOTO: Ajuntament


Per la seva banda, el president de l'entitat, Lluís Recoder, ha celebrat poder ser distingits amb aquest reconeixement: "Vull agrair al plenari aquest reconeixement, i és que avui som el reflex de la nostra història, una història de feina silenciosa, però eficaç, cobrint moltes necessitats de la ciutadania". Actualment, Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix compta amb 265 voluntaris i 4.798 socis.

Amb tot, l'entitat rebrà la Medalla d'Honor en un acte de celebració al Teatre-Auditori, el pròxim divendres 24 de maig, un acte en el qual actuarà La Societat Coral La Lira i l'Orquestra Simfònica Sant Cugat. Així, Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix s'uneix a la llista d'entitats que ja compten amb una Medalla d'Honor: La Unió Santcugatenca, La Coral La Lira, el Club de Golf Sant Cugat i el Sant Cugat FC.

Elogis i reconeixements dels partits

Durant la sessió plenària, els diferents portaveus dels grups municipals han aprofitat l'ocasió per lloar la tasca de l'entitat en els seus 100 anys d'història. Així doncs, la portaveu de Junts per Sant Cugat, Cristina Paraira, ha posat l'accent en la promoció de "valors com l'empatia, la solidaritat i la tolerància en un ambient de respecte mutu i de col·laboració". Per la seva banda, Bernat Picornell (ERC Sant Cugat) ha destacat la perseverança de Creu Roja Sant Cugat-Rubí Valldoreix: "La vostra història està marcada per bolcar-vos a la ciutat de manera desinteressada i sou un exemple de treure el millor de vosaltres per ajudar a la gent en els moments difícils".

El Ple Municipal ha decidit atorgar la Medalla d'Honor a Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix. FOTO: Ajuntament

El Ple Municipal ha decidit atorgar la Medalla d'Honor a Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix. FOTO: Ajuntament


Els grups municipals de l'oposició també han volgut sumar-se a aquests agraïments, com el cas d'Elena Vila (PSC Sant Cugat): "És la història solidària d'una entitat teixida en el temps amb els fils del compromís i el sacrifici de tots els seus membres". A més, el portaveu del PP Sant Cugat, Álvaro Benejam, ha incidit amb la importància dels voluntaris: "La història de Creu Roja no s'entendria sense els voluntaris, un grup de gent que fa possible que s'arribi on administracions, empreses i famílies no poden arribar".

Marco Simarro (CUP Sant Cugat) ha recordat el valor de Creu Roja durant la pandèmia: "Vull destacar l'aliança que vam teixir durant la pandèmica, i que amb compromís i solidaritat veu saber respondre, en un moment en el qual l'ésser humà va mostrar la seva cara més vulnerable". També ha volgut mostrar el seu agraïment Marcos Rodríguez (Vox Sant Cugat), qui ha ressaltat "el temps, l'esforç i l'amor de Creu Roja per fer de Sant Cugat una ciutat millor". Finalment, el portaveu d'En Comú Podem Sant Cugat, Ramon Gutiérrez, ha volgut assenyalar la tasca de l'entitat per combatre les desigualtats: "Creu Roja fa bandera de l'equitat i la justícia social en una ciutat amb molta desigualtat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem