Crida independentista de l'alcaldessa en el discurs institucional de la Diada

Mercè Conesa ha aprofitat el discurs institucional de la Diada per recordar "l'excepcionalitat" del moment i reclamar un "país normal"

"Els nostres fills i néts d'aquí a uns anys ens preguntaran: 'I tu, què vas fer el 27 de setembre?'". D'aquesta manera, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha volgut simbolitzar la importància de les eleccions catalanes durant el discurs institucional de la Diada, que ha tingut lloc aquest dia Onze de Setembre a la plaça de Barcelona. Un discurs marcadament independentista i amb l'objectiu posat al 27S: "És la nostra oportunitat històrica i depèn de nosaltres aprofitar-la".

L'alcaldessa ha encetat el discurs recordant el passat recent de Catalunya, des de la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut a les manifestacions multitudinàries de les últimes Diades o a la consulta del 9 de novembre. "Reclamem i seguirem reclamant un referèndum i un país normal i ho farem el 27S", ha apuntat, recordant altra vegada la importància del moment: "Seran unes eleccions excepcionals. Una cita electoral que marcarà un punt d'inflexió".

És per això que Conesa ha demanat a tothom que vagi a votar: "Sigueu valents, us ho demano". I és que l'alcaldessa ha volgut destacar també l'actitud del procés sobiranista: "És un projecte basat en la il·lusió i l'esperança. No el tombaran". "Us imagineu decidir entre tots com ha de ser la nova Catalunya?", ha assenyalat l'alcaldessa en una de les seves darreres intervencions, afegint que el país no pot seguir "encadenat" per l'estat espanyol.

El PSC lamenta el to del discurs

El PSC de Sant Cugat, que ha assistit als actes oficials de la Diada, ha enviat un comunicat lamentant el to del discurs institucional de l'alcaldessa: "Un discurs orientat cap al vot independentista".

Segons el portaveu socialista, Pere Soler, “ha estat un discurs de part i excloent, no ha fet d’alcaldessa de tots els santcugatencs i santcugatenques, sinó un discurs polític demanant manera descarada el vot”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem