Cs proposa uns pressupostos per al 2018 amb l'accent posat en les ajudes socials

La formació taronja considera que les previsions que fa el PDeCAT per al 2018 "són falses"

Ciutadans ha presentat aquest dilluns, 6 de novembre, la seva proposta per als pressupostos i ordenances fiscals del 2018. Uns pressupostos marcats per l'augment de diners destinats a les ajudes socials, com l'habitatge.

El regidor de Cs Sergio Blázquez ha explicat que "tenim una impressió diferent de la que té l'equip de govern pel que fa al 2018. L'equip de govern ha fet unes previsions econòmiques que el 2018 seria millor que el 2017, i això fins fa uns mesos podia ser cert, però després del que ha passat a l'octubre hi ha uns indicadors que apunten que es ralentitzarà el creixement de l'economia. El que ha proposat el PDeCAT creiem que és fals. L'escenari optimista que presenten, creiem, que per la irresponsabilitat del que està passant a Catalunya, que Junts pel Sí són els responsables, ens passarà factura".

En aquest sentit i tenint en compte el pressupost, aprovat inicialment al Ple municipal d'octubre pel govern del PDeCAT-Demòcrates, PSC i el vot del regidor no adscrit, Dimitri Defranc, de 135 milions d'euros, la formació taronja proposa diversos aspectes tant pel que fa a les ordenances fiscals com als pressupostos.

D'una banda, pel que fa a les ordenances fiscals, Cs proposa abaixar l'IBI un 5%, "tenint en compte que Sant Cugat és un dels municipis on l'IBI és més car de l'Estat". A banda d'aquesta demanda, Blázquez ha detallat que estan treballant per tal de modificar l'impost dels vehicles de tracció mecànica. Una modificació que alhora aniria relacionada amb mesures per tenir cura del medi ambient. D'aquesta manera, es posaria una etiqueta als vehicles en funció de com contaminants són i aquesta també aniria relacionada amb la quantitat total a pagar a l'impost.

D'altra banda, pel que fa als pressupostos, des de Cs proposen retallar els diners destinats en diverses àrees. En aquest cas Blázquez s'ha referit al fet de no donar cap subvenció "a entitats que només treballen per la independència com l'AMI i Òmnium", retallar el pressupost en premsa i protocol de l'Ajuntament, abaixar 500.000 euros el pressupost destinat a Cugat.cat, el mitjà públic de Sant Cugat, o aprimar el cartipàs municipal, comptant amb menys assessors i retribucions.

Des de la formació també proposen anul·lar les despeses destinades a la futura biblioteca central o deixar d'externalitzar serveix municipals "no justificats, com els jurídics o informàtics".

Aquestes retallades permetrien augmentar els diners que es destinen en altres àmbits com destinar 3 milions d'euros i no els 2 que proposa el PDeCAT a habitatge social, ampliar el pressupost per al manteniment a la via pública, augmentar en 30.000 euros el pressupost de Càritas, així com augmentar la dotació per a llibres de text gratuïts o reciclables. Finalment, des de Cs demanen destinar part del pressupost a la gratuïtat del bus llançadora entre el centre de Sant Cugat i la Guinardera, tal com s'havia compromès el Consistori en un inici.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem