Cs vol una alternativa al tancament de la rotonda de l'hipòdrom per al carril bici

La força política municipal ha presentat en roda de premsa una moció que presentarà en el Ple Municipal d'octubre per tractar d'aturar les obres a la rotonda de l'hipòdrom

La secció local de Ciutadans vol anul·lar el projecte que ha de tancar la rotonda de l'hipòdrom per incloure un carril bici en la zona. Per això, tot i que l'obra ja està en procés de licitació, Cs presentarà una moció en el Ple Municipal del mes d'octubre, que té l'objectiu d'aturar el projecte. La força política ha presentat aquesta moció en roda de premsa, en la qual han explicat que, segons Cs, aquest projecte provocarà molts problemes de mobilitat i de seguretat viària.

Més info: El carril bici entre Rubí i Sant Cugat travessarà la rotonda de l'hipòdrom

De totes maneres, han volgut deixar clar que no són "contraris a col·locar un carril bici en la zona", però aposten per fer-ho amb un projecte alternatiu que no impliqui tancar el pas de cotxes a la rotonda de l'hipòdrom. "És millor perdre els 200.000 euros de subvenció per al projecte que no pas pagar tot el que haurem de pagar després per arreglar aquest projecte mal plantejat", ha dit Aldo Ciprian en roda de premsa.

La roda de premsa de presentació de la moció. FOTO: TOT Sant Cugat

La roda de premsa de presentació de la moció. FOTO: TOT Sant Cugat

Tot i exigir un projecte alternatiu, des de Cs han assegurat que és tasca dels tècnics presentar-la. D'altra banda, la força política ha inclòs en la moció la realització d'un estudi de l'impacte que ha tingut sobre el trànsit totes les mesures de mobilitat que ha engegat l'Ajuntament durant el 2018, focalitzant en el carril bici de Can Sant Joan o l'àrea verda i blava.

Cal recordar que el projecte del carril bici travessant la rotonda de l'hipòdrom no s'incloïa dins del Pla de Mobilitat. "Els punts d'entrada i sortida de la ciutat son claus, i més amb l'increment de població que està vivint Sant Cugat. Tancar la rotonda de l'hipòdrom no és la solució", ha assenyalat el regidor de Cs, Aldo Ciprian.

Tot i això, des de Cs han volgut deixar clar que no estan en contra dels carrils bici, però sí que cal una alternativa al projecte presentat. "Nosaltres no estem en contra del carril bici. De fet hem presentat ja dues mocions relacionades amb l'ús de la bicicleta a la ciutat. Però el que no acceptem és que es facin les coses amb pressa, perquè ja tenim experiències en aquests últims mesos de mesures de mobilitat que no han funcionat", ha dit Ciprian.

 

 
Comentaris

Destaquem