La CUP aposta per municipalitzar l'energia i l'aigua davant l'emergència climàtica

El número 2 de la CUP Sant Cugat, Oriol Sánchez, ha exposat les propostes del partit sobre ecologisme a les portes del Golf

La CUP Sant Cugat ha realitzat una roda de premsa aquest dijous 27 d'abril per exposar les propostes del partit sobre ecologisme i emergència climàtica a les properes eleccions municipals del 28 de maig, en el marc de la campanya "Més CUP, més drets", que ja va englobar una primera roda de premsa del líder del partit, Marco Simarro, sobre el tema de l'habitatge.

Més info: La CUP aposta perquè el següent mandat sigui el de "l'habitatge públic"

En aquest cas, la presentació l'ha fet Oriol Sánchez, número 2 de la llista, davant del Golf Sant Cugat per "evidenciar que calen nous models de futur davant d'aquests models de passat". Sánchez ha criticat que el Golf utilitzi aigua de boca per regar els camps i ha remarcat la necessitat de polítiques sostenibles que, "en el cas de la CUP, són un eix transversal que engloben tot el programa, com els àmbits d'habitatge i mobilitat".

Abans de plantejar les propostes del partit, Sánchez ha volgut destacar els passos que s'han fet en aquest mandat a través del Pla d'Emergència Climàtica, que "és un pla ambiciós, però que pot anar més enllà". També ha valorat positivament haver dissenyat el Pla de Sequera l'any 2020 per haver estat preparats per aplicar-lo la tardor de l'any passat.

Aigua, energia i sobirania alimentària

Les propostes de la CUP en matèria ecològica passen per les municipalitzacions, perquè "aigua, energia i aliments són per la vida, per les persones, i no per beneficis empresarials". D'una banda, volen municipalitzar l'aigua "perquè els col·lectius més vulnerables hi tinguin accés i no depenguin del mercat". De l'altra, aposten per una Comercialitzadora de l'Energia Pública "per protegir la població de situacions com la inflació que hem viscut mentre les empreses s'enriquien".

També en matèria d'aigua i energia, la CUP defensa que els particulars recullin aigua pluvial en benefici de la comunitat i augmentar l'ús d'energies renovables, com plaques solars, als edificis municipals.

Pel que fa a l'alimentació, l'objectiu del partit és fer créixer la sobirania alimentària, apostant per projectes de comunitats urbanes i d'autoabastiment. Sánchez també ha defensat el potenciament d'aliments de baix impacte mediambiental, l'educació alimentària a les escoles i implementar l'última milla, "un sistema per distribuir mercaderies de manera més sostenible".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem