La CUP aposta perquè el següent mandat sigui el de "l'habitatge públic"

El candidat a l'alcaldia de Sant Cugat per la CUP ha fet balanç de les polítiques d'habitatge del govern i noves propostes pel mandat següent

"El següent mandat ha de ser el mandat de l'habitatge públic", ha anunciat Marco Simarro, candidat a l'alcaldia de Sant Cugat per la CUP, en una roda de premsa sobre l'habitatge aquest dimecres, 19 d'abril. "En aquest mandat s'han posat les bases perquè sigui així amb el Pla d'Habitatge Assequible 2030, però les promocions d'habitatge públic no són projectes de només quatre anys", ha afegit el també tinent d'alcaldia de Drets Socials. 

Més info: Ragull Centre o Ca n'Ametller, apostes per augmentar l'habitatge assequible de Sant Cugat

L'acte ha tingut lloc davant dels nous habitatges assequibles del carrer de Jeroni de Pujades, una de les promocions que la CUP posa com a exemple del tipus de polítiques d'habitatge que vol per la ciutat. En aquest sentit, Simarro ha fet un balanç del que s'ha fet en aquesta línia en els quatre anys que han estat al govern amb ERC i PSC i ha posat sobre la taula diverses propostes de cara a un possible nou mandat.

Més info: Els llogaters de Jeroni de Pujades ja tenen les claus dels seus nous habitatges

Un balanç positiu

"Ens hem deixat la pell per posar recursos públics en polítiques d'habitatge", ha explicat el líder de la CUP a Sant Cugat, destacant les promocions de les Casetes dels Mestres de La Floresta o del mateix carrer de Jeroni Pujades, però remarcant que les polítiques d'habitatge que s'han fet "no són només els 158 pisos assequibles que s'han lliurat, sinó també el fet d'evitar la pèrdua d'habitatge a través d'ajuts i polítiques socials".

Més info: Les Cases dels Mestres de La Floresta s'omplen de vida després d'anys de reivindicació

Pel que fa al projecte de Ca n'Ametller, Simarro ha defensat que cal governar el creixement de la ciutat i garantir el 50% d'habitatge assequible en aquest nou barri perquè "la ciutat no creixi de forma especulativa, com ha passat altres cops".

Més info: El "consens" i la "participació" són les bases del nou barri de Ca n'Ametller

Propostes pel següent mandat

"Estem disposats a assumir les responsabilitats d'habitatge i urbanisme en un hipotètic mandat", ha declarat Simarro. Si aquest fos el cas, la CUP té un conjunt de propostes en matèria d'habitatge que ja ha posat sobre la taula.

D'una banda, volen donar continuïtat a la línia d'acompanyament al Sindicat de Llogaters per ajudar a les persones amb dificultats per pagar els lloguers, seguir treballant en les noves promocions d'habitatge i ampliar les línies d'ajut.

Pel que fa a noves accions, la CUP proposa crear una taula política per vetllar per les bones pràctiques de les APIs (Agents de Propietat Immobiliària), exercir sancions per evitar que hi hagi habitatges buits, densificar certes zones de la ciutat passant d'habitatges unifamiliars a bifamiliars, incorporar un recurs municipal d'acolliment alternatiu temporal per a persones desnonades i en exclusió social i utilitzar el dret a tanteig i retracte per augmentar la compra d'habitatge i incorporar-los al parc públic.

En definitiva, l'objectiu de la CUP en matèria d'habitatge és "lluitar per una regulació efectiva del mercat", ja que "si el mercat no es regula, el problema de l'habitatge no es resoldrà sol".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem