La CUP assegura que els resultats de l'Observatori Sociològic estan "condicionats"

La formació denuncia un "apropament" de Junts a "postures antiimmigració per reafirmar el seu relat"

La CUP considera que els resultats de l'Observatori Sociològic estan "condicionats" per les preguntes introduïdes "amb un biaix xenòfob" que respon a un viratge de Junts per Catalunya "cap a posicions pròpies de l'extrema dreta". Així, la formació denuncia un "apropament" de Junts cap a postures antiimmigració, així com la utilització de l'observatori "per reafirmar el seu relat i fer créixer els prejudicis contra part dels santcugatencs". 

Més info: La immigració no preocupa a la majoria de Sant Cugat, segons l'Observatori Sociològic

En un comunicat, el portaveu de la CUP, Marco Simarro, apunta que amb les preguntes de l'enquesta "es vincula immigració amb delinqüència" per generar "una percepció amenaçadora de les persones migrades". Segons la formació, la principal causa de la precarietat i dificultat dels santcugatencs per arribar a final de mes "no és la immigració, sinó l'emergència habitacional i el preu del lloguer". 

La regidora dels Comuns Aina Balada també ha lamentat a través de les xarxes socials que l'Observatori Sociològic no hagi preguntat per qüestions com l'habitatge, els serveis socials i la salut. En el mateix sentit que els anticapitalistes, Balada critica Junts per un "ús partidista" de l'enquesta i per "invisibilitzar les desigualtats". 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem