La CUP ataca al 'coliving' i demana una ordenança per regular el lloguer

La moció serà presentada al proper ple del 22 de desembre

Marco Simarro, portaveu de la CUP Sant Cugat, demana la creació d'una ordenança municipal per regular el lloguer.

Simarro explica que Sant Cugat té un dels preus mitjans més alts a Catalunya en referència al lloguer i que "les administracions han de fer tot el que estigui a les seves mans per regular les pràctiques que nosaltres creiem, són especulatives". Ho diu, fent referència a una nova pràctica coneguda com el 'coliving' en el que es lloguen els habitatges per habitacions. Un projecte que ha iniciat l'empresa Nova Finca a Sant Cugat i que preocupa al partit, ja que "faran fora a moltes famílies de les seves llars".

D'aquesta manera proposen crear una ordenança municipal que reguli "els usos dels immobles destinats a lloguer de temporada, fórmules com el 'coliving' o residències temporals". A més, comunica el partit que suggerirà crear un òrgan reglamentat que controli certes pràctiques immobiliàries, així com fer "una campanya de sensibilització" i "estudiar altres vies de regulació del mercat immobiliari". 

La CUP presentarà aquesta moció per tractar el tema del lloguer el proper ple del 22 de desembre.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem