La CUP denuncia "un procés de selecció poc rigorós" de l'estructura directiva del govern

Alguns dels canvis han estat en els requisits i en el termini per poder presentar candidatura

La CUP Sant Cugat ha lamentat les modificacions en els processos de selecció de l'estructura directiva de l'Ajuntament, arran de les darreres convocatòries per les places de direcció de l'àrea d'Esports i Cultura, d'Urbanisme i de Tecnologia, en una roda de premsa el divendres 23 de febrer. Els cupaires, així consideren que aquests canvis "limiten l'equitat en l'accés" i es qüestionen la prioritat de comptar amb uns càrrecs com aquests davant la delicada situació econòmica de l'Ajuntament.

La regidora del grup municipal, Ariadna Sierra, ha explicat que aquestes darreres convocatòries han sofert un canvi respecte als estàndards estipulats: "Les convocatòries per assumir la direcció d'Esports i Cultura, d'Urbanisme i de Tecnologia han patit modificacions, i és que abans tenien un termini de 20 dies des de la publicació de la plaça i era requisit presentar una memòria. Ens trobem que actualment el termini és de només 7 dies i que l'únic requisit és tenir una carrera universitària i ser funcionari. A més, abans hi havia un comitè de valoració, avaluació i selecció format per personal de l'administració pública, dels serveis jurídics i de recursos humans i actualment és l'alcalde qui fa la selecció de la persona discrecionalment".

Més info: El Centre d'Art Maristany tancarà portes per les retallades

Els cupaires, a més, han volgut qüestionar si és una plaça necessària davant la delicada situació econòmica que està patint el consistori, tal com ha comentat Sierra: "Són places amb un procés molt lax, amb un sou elevadíssim i que ostenten un lloc de poder. Nosaltres ens preguntem si és necessària aquesta estructura directiva, tenint en compte el cost que suposa, ja que creiem que són càrrecs prescindibles. No entenem que hàgim de tancar el Centre d'Art Maristany per sustentar aquesta estructura directiva". En el cas de l'àmbit d'Esports i Cultura, la retribució bruta anual és de més de 88.000 euros; en el cas d'Urbanisme, de 88.000 euros; i en el cas de Tecnologia, de més de 81.000 euros.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem