La CUP dona suport a Juanjo Cortés i s'uneix a Valldoreix Plural

El presidenciable per Valldoreix Plural, Juanjo Cortés, ha parlat d'un programa progressista i transversal que pretén recuperar el diàleg amb la ciutadania

El vocal de la CUP a l'EMD, Ferran Margineda, ha anunciat l'adhesió de la CUP a Valldoreix Plural i el seu suport a Juanjo Cortés, presidenciable per la coalició d'esquerres (l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, Gent per Valldoreix, ERC, PSC i En Comú Podem). Margineda ha justificat la tardança en el posicionament, ja que buscaven "arribar a un consens ben fonamentat" i valorar de quina manera condicionava a la CUP aquesta unió. També ha considerat un "gest de camaraderia" envers els altres partits del grup haver respectat les seves maneres de fer.

Més info: L'historiador Juanjo Cortés, presidenciable a Valldoreix per la coalició d'esquerres

Segons el vocal de la CUP, Cortés compleix els requisits necessaris per encapçalar un canvi en la gestió municipal que, fins ara, s'ha caracteritzat per una "inacció preocupant" pel que fa a projectes rellevants per Valldoreix. La construcció d'habitatge públic, la falta de participació ciutadana i reptes urbanístics aturats són alguns d'aquests projectes "desats a les golfes".

A més, hi ha un altre factor important que considera determinant per confiar en la presidència de Cortés i és el fet que ha estat molts anys treballant conjuntament amb altres companys de l'EMD. Juanjo Cortés també ha recalcat els seus anys com a treballador, fet que li ha permès conèixer les necessitas de l'administració. "Ens cal una persona que sàpiga cohesionar la plantilla de funcionaris i interins de l'EMD" ha declarat el portaveu de la CUP.

Juanjo Cortés ha explicat que el programa ha estat confeccionat de manera curosa i conjunta amb uns valors d'esquerres i progressista, obert a tota la ciutadania. La seva voluntat es donar resposta als ciutadans de Valldoreix i solucionar conflictes oberts amb diferents sectors de la població. "Hem de recuperar el diàleg constant amb la ciutadania a través dels òrgans de participació; per nosaltres és vital recuperar el Consell de la Vila i els consells participatius" ha explicat. També ha considerat com a "molt important" el posicionament de la CUP dintre de la candidatura de Valldoreix.

Peticions de la CUP a l'alcaldable

Margineda ha aprofitat l'acte per expressar algunes de les neccessitats que el partit demana a l'alcaldable: "La CUP espera que el Juanjo es mantingui fidel als postulats que presenta el programa del consens de Valldoreix Plural, seguint uns idearis veritablement d'esquerres". També ha declarat que la CUP no renunciarà al seu propi programa i que buscaran "influir i participar sempre en positiu i pensant en la ciutadania de Valldoreix".

A títol propi, Ferran Margineda també ha volgut fer dues peticions, que es torni a posar en marxa el Consell de la Vila com a màxim ordre de participació ciutadana i que reprengui la feina feta per la Montse Turu i treballi per avançar en una nova llei electoral per les EMD, reprenent converses amb el Parlament de Catalunya.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem