L'historiador Juanjo Cortés, presidenciable a Valldoreix per la coalició d'esquerres

Cortés ha valorat la candidatura unitària, que de moment encara no té nom, com una mostra de capacitat col·lectiva i de pluralitat.

L'historiador valldoreixenc Juanjo Cortés serà el presidenciable a Valldoreix per la coalició d'esquerres, a les properes eleccions municipals del maig del 2023. L'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, Gent per Valldoreix, ERC, PSC, En Comú Podem han presentat en roda de premsa el seu candidat conjunt, aquest dimarts 24 de maig, al restaurant 24-kadires de la Vila, l'antic Colmado Víctor. 

Cortés, que actualment és tècnic a l'EMD, ha explicat que no agafarà una excedència perquè és compatible ser candidat i treballador de l'EMD. "Deixaré de ser treballador de l'EMD per ser el president", ha dit. I ha afegit que assumirà la "incomoditat" que pot suposar aquesta situació, ja que ara l'equip de govern i el seu president, Josep Puig, són de Junts per Valldoreix.

El candidat de les esquerres ha valorat la candidatura unitària, que de moment encara no té nom, com una mostra de capacitat col·lectiva i de pluralitat. A més, s'ha posat com a principals objectius acabar amb la manca d'espais per les entitats, els equipaments esportius, la centralitat i acabar la urbanització de l'avinguda del Baixador, entre altres. A més, ha dit que s'ha de governar siguent proactiu amb les entitats.

A l'acte hi han assistit representants de tots els grups de la candidatura i l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla. De moment, la CUP no s'ha sumat a la candidatura, però Cortés s'ha mostrat convençut que tant la CUP com altres entitats i formacions polítiques s'acabaran sumant a la proposta. La CUP ja va donar suport a la candidatura unitària en les passades eleccions, Guanyem Valldoreix, quan el presidenciable va ser Xavier Humet. En aquella ocasió qui no es va sumar a la candidatura va ser el PSC, que ara sí que ha apostat per aquesta proposta unitària encapçalada per Cortés.

Qui és Juanjo Cortés? 

És valldoreixenc i historiador i llicenciat en Filosofia i Lletres, secció història a la Universitat Autònoma de Barcelona. Més tard va fer el mestratge en Història Medieval. Des de molt jove està implicat en projectes i entitats socials i culturals de Valldoreix i va col·laborar en la fundació del Museu de Valldoreix i de l’associació Amics de Valldoreix.

Actualment és el president de Valldaurex, Centre d’Estudis de Valldoreix i també de la Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Sigil·lografia, Vexil·lologia i Nobiliària. És membre de l’Institut d’Estudis Medievals, del Seminari de Paleografia, de Codicologia i de Diplomàtica de la UAB i membre corresponent del Centro de Estudios Genealógicos e Históricos de Rosario (Argentina).

Ha estat professor d’Història Medieval a la UAB, i també professor de l’ ESO, batxillerat i COU. Ha treballat a l’administració pública i en l’actualitat és tècnic a l’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix. A més, ha publicat el llibre Valldoreix, La voluntat d’un poble (2004), així com diversos articles d’història de Valldoreix, història medieval, paleografia, heràldica o genealogia en revistes especialitzades i diaris. Dirigeix les revistes especialitzades Valldoreix i Paratge. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem