La CUP expressa el seu "temor" pel govern de Junts: "Torna el Sant Cugat que expulsa"

La CUP creu que la ciutadania "patirà" sota el lideratge de Junts per Sant Cugat

Quatre dies després de les eleccions municipals de Sant Cugat, on la CUP va perdre un regidor i les esquerres es van quedar sense possibilitats de reeditar el govern, els cupaires han ofert una roda de premsa per valorar els resultats i expressar el seu "temor" amb el futur govern liderat per Junts. Després de quatre anys al govern, la CUP considera que tots els "avenços socials" impulsats pel tripartit estan en perill.

Ja en el paper d'oposició, els dos regidors que tindrà la CUP al ple municipal, Marco Simarro i Oriol Sànchez, han mostrat la seva preocupació amb el futur de la ciutat. "Tornarà el més vell i dur estil de ciutat convergent. Sota aquest nou lideratge, la ciutat i la gent patiran. És molt probable que hi hagi un retrocés de drets. Torna la ciutat que expulsa", ha sentenciat Sànchez.

Marco Simarro: "Tenim el temor que aquesta ciutat retrocedeixi en drets

En aquest sentit, el cap de llista de la formació anticapitalista, Marco Simarro, ha volgut posar en valor els "avenços socials" que s'han produït a Sant Cugat sota el govern d'ERC, PSC i CUP, posant d'exemple els ajuts a l'escolaritat, el complement a les beques menjador, el punt d'acompanyament digital, el servei d'odontologia i oftalmologia, el punt d'assessorament al lloguer, l'atenció al sensellarisme o l'augment de recursos per atendre el col·lectiu LGTBI.

"Tenim el temor que aquesta ciutat retrocedeixi en drets. No volem una ciutat que expulsi salvatgement, com ho havia fet durant tants anys", ha alertat Simarro. Per això, es comprometen a fer una "oposició ferma i tenaç": "Denunciarem cada recurs retallat en les polítiques que garanteixen els drets de la població". 

Oriol Sánchez: "El model de ciutat està en disputa"

Una preocupació que Simarro manté independentment de possibles pactes de govern: "Per nosaltres el principal problema és que el lideratge del futur govern estarà sota una alcaldia d'un Junts que representa el Junts més convergent". Per això, també ha fet una crida a la població a "defensar tots aquests avenços socials". "Quan venen governs de dretes i del més pur estil convergent, els drets s'han de defensar col·lectivament. Ens trobaran davant de qualsevol retallada o retrocés en drets", ha afegit.

Tot i això, la CUP creu que el model de ciutat "està en disputa". "Junts també ha baixat de vots, no són els grans guanyadors que ens volen fer creure. És evident que el model de ciutat segueix ens disputa i hi ha una ciutat per lluitar. I la CUP continuarem treballant per una ciutat que no expulsi", ha apuntat Sánchez. 

L'autocrítica de la CUP

La CUP ha perdut uns 1.500 vots en les eleccions municipals del 28 de maig en comparació al 2019, passant de l'11 al 8,75%. "L'abstenció ha estat la gran guanyadora, i ha afectat sobretot a l'esquerra i a l'independentisme. La CUP, com a força independentista i d'esquerres, n'ha de prendre nota. Ens queda el deure de tornar a connectar amb tota la gent que havia cregut en el projecte polític de la CUP i que ha decidit quedar-se a casa", ha reflexionat Oriol Sánchez.

Anant més enllà, Marco Simarro creu que potser la ciutadania no ha acabat de veure l'estil "punyent" que definia la CUP. "És possible que no haguem sabut explicar-nos bé a nivell de CUP de tots els èxits que ha tingut l'Ajuntament en el nostre pas pel govern", ha afegit. 

Simarro: "Està clar que hi ha hagut una manca de connexió amb l'electorat local"

A la pregunta de si el pacte de govern amb el PSC pot ser un dels motius de la davallada de vots, Simarro ha reconegut que cada any han tingut moments de plantejar-se la situació del govern, però ha defensat l'aposta: "Sempre hem posat per davant la possibilitat històrica d'estar dins del govern de Sant Cugat i tirar endavant totes aquestes polítiques i avenços socials".

"Potser durant aquests anys ha faltat algun gest diferent nostre per diferenciar-nos més del govern. Està clar que hi ha hagut una manca de connexió amb l'electorat local", ha finalitzat Simarro. Davant d'aquesta lectura, la formació encara els pròxims quatre anys a l'oposició amb la voluntat de reconnectar amb la ciutadania.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem