La CUP plantarà cara al feixisme i seguirà defensant les "classes treballadores"

El seu cap de llista, Marco Simarro, ha lamentat l'entrada de l'extrema dreta a l'Ajuntament de Sant Cugat, però ha valorat que, tot i perdre un regidor, han consolidat els votants a la ciutat

La CUP ha perdut un regidor a les eleccions municipals 2023 de Sant Cugat i passarà a l'oposició amb només dos representants davant la impossibilitat de pacte de les forces d'esquerra. La irrupció de VOX i el PP amb 2 i 3 regidors respectivament, ha caigut com una gerra d'aigua freda a la seu del partit, Cal Temerari, on s'hi han aplegat un centenar de persones durant la nit electoral. El seu cap de llista, Marco Simarro, ha lamentat que "l'extrema dreta" hagi entrat a l'Ajuntament, però ha valorat que la seva formació ha "consolidat" els seus votants en una ciutat que ha qualificat de "complicada" per a les "classes treballadores" i que les seguirà representant "com mai". També ha anunciat que plantaran cara al feixisme amb "política antifeixista".

La nit electoral pintava positiva per la CUP quan les primeres dades de l'escrutini donaven 4 regidors a la formació, empatats amb ERC. Però, a mesura que ha anat avançat la vetllada, les cares dels militants, un centenar aplegats a la seva seu de Cal Temerari, han sigut més d'expectació i preocupació. Amb el 80% escrutat, només dos regidors i la impossibilitat de sumar de les esquerres per formar govern, a causa dels 2 regidors de VOX i els tres del PP, les dues noves forces del consistori santcugatenc, s'ha apagat l'esperança de mantenir-se al govern de la ciutat.

Més info: Junts guanya clarament les eleccions a Sant Cugat i càstig al tripartit

Marco Simarro, abraçant a Núria Gibert, durant la nit electoral 2023. FOTO: CUP

Marco Simarro, abraçant a Núria Gibert, durant la nit electoral 2023. FOTO: CUP

La CUP vol continuar defensant els drets dels santcugatencs

Les sensacions de la militància durant l'últim tram de la nit electoral és que la formació ha tornat al 2011 quan a les eleccions del 22 de maig van aconseguir també dos regidors i tot just començaven a pica pedra des de l'oposició. Tot i això, Marco Simarro ha valorat que Sant Cugat continua tenint majoria independentista. "És important mantenir l'espai sobiranista fort i potent. A Sant Cugat això és una realitat i segueix vigent", ha recalcat. Però, també ha volgut destacar que avui en dia "Sant Cugat és una ciutat més social i més justa" i ha explicat que "seguiran batallant perquè això sigui així". "No creiem ser més importants al govern que a l'oposició, perquè l'objectiu de la formació és arribar a un moviment de persones i de gent que el que vol és construir una ciutat per a la gent i això ho farem amb dos, amb tres, amb quatre o cinc regidors. La CUP estem per fer això", ha sentenciat Simarro. I per això ha afegit que ara tenen més "experiència" perquè han estat quatre anys al govern.

Junts guanya les eleccions a Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

Sobre la baixa participació de les eleccions d'aquest any, (58,58% enfront del 70.58%) dels anteriors comicis, Marco Simarro ha considerat que la desafecció per la classe política ha afectat, sobretot, a les classes populars que, "segurament, estan més desencantades amb els polítics". Per revertir aquesta falta de mobilització de l'esquerra, Simarro apunta que cal més "entusiasme i convicció per fer de la ciutat un món més just on viure".

Marco Simarro, davant els militants de la CUP en un petit discurs per valorar els resultats de les eleccions municipals 2023 a Sant Cugat. FOTO: CUP

Marco Simarro, davant els militants de la CUP en un petit discurs per valorar els resultats de les eleccions municipals 2023 a Sant Cugat. FOTO: CUP

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem