CUP-PC demana a Dimitri Defranc el retorn de l'acta de regidor

La coalició a Sant Cugat no està d'acord en el fet que el regidor es quedi al Ple com a no adscrit

La CUP i Procés Constituent a Sant Cugat han fet públic un comunicat demanant a Dimitri Defranc que renunciï a l'acta de regidor després de deixar la formació. Amb el comunicat, la coalició mostra el seu descontent davant el fet que Defranc s'hagi quedat al Ple com a no adscrit a cap grup municipal.

Dimitri Defranc deixava de formar part de Procés Constituent després que la comissió d'organització de la formació li demanés formalment el dijous, 14 de juliol. Tot i això, Defranc ha decidit, de moment, no deixar l'acte de regidor i seguir formant part del Ple de Sant Cugat.

Davant aquest fet, la coalició ha recordat en el comunicat que "l'acta de regidor pertany èticament i moral a la coalició CUP-PC, ja que a les eleccions municipals, la població vota llistes tancades" remarcant que "les persones que ens van votar, ho van fer dipositant la seva confiança en un projecte polític col·lectiu i no a una persona concreta".

Igualment, CUP-PC exposen que el seu projecte polític "va més enllà de les persones que ens representen a les institucions i que, per tant, aquestes fan de portaveus de les lluites socials en les quals estem implicades les diferents persones que formem part de les organitzacions i dels moviments socials que hem donat suport a aquesta candidatura. És per aquest motiu que entenem que l'acta de regidor és propietat col·lectiva i no individual".

En el comunicat també remarquen que un dels punts de l'acord signat tant per la CUP com per Procés Constituent diu explícitament: "Els càrrecs electes i la seva condició representativa pertanyen a la Candidatura CUP-PC i en cap cas a ells mateixos. En cas de discrepància sostinguda o profunda els regidors renunciaran a l'acta i en cap dels casos quedaran com a regidors no-adscrits. Perquè això consti tots els membres de la llista signaran una carta de renúncia. Si un regidor renuncia, serà substituït per una persona de la llista de la mateixa formació."

Amb el seu comunicat, CUP-PC també apunten que ambdues formacions han ratificat aquest mes de juliol els punts acordats entre les dues organitzacions per fer la candidatura conjunta el passat març del 2015.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem