La CUP presenta llista per continuar fent de Sant Cugat "una ciutat de drets"

Unes 80 persones han assistit a la presentació dels 35 noms de la llista de la CUP, que tanca l'extinenta d'alcaldia Núria Gibert

La CUP Sant Cugat ha presentat la seva llista per a les eleccions del 28 de maig a Sant Cugat. Una llista que han destacat que està formada per gent jove barrejada amb persones històriques de l'organització. En aquest sentit, els llocs suplents de la llista estan ocupats per històrics com Ignasi Bea (exregidor), Núria Gibert (extinenta d'alcaldia), Lourdes Llorente (actual tinenta d'alcaldia), Guim Pros (exregidor), Ferran Margineda (vocal de l'EMD) o Aniol Pros. La candidatura encapçalada per Marco Simarro vol fer de Sant Cugat "un lloc més just on viure", segons ha explicat el mateix candidat aquest dissabte, 15 d'abril, en un acte als Jardins del Vallès amb unes 80 persones. "Volem ser i creiem que podem ser l'alternativa real d'esquerres. El nostre model vol superar el model elitista i excloent. Tenim dret a viure en aquesta ciutat. Apostem per un model de drets per a les classes populars", ha destacat

Presentació dels candidats de CUP Sant Cugat. FOTO: Ale Gómez

L'alcaldable del partit anticapitalista ha fet un repàs de la història de la formació des de que va entrar a l'Ajuntament amb dos regidors al 2011, Bea i Pros, arribant al 2019 on van aconseguir formar govern amb ERC i el PSC amb tres regidors. "Han sigut quatre anys molt intensos que han posat les bases per deixar enrere aquest model d'aparador i per a construir un model de drets. Durant quatre anys hem treballat per potenciar les polítiques socials. Volem ser una ciutat que faci bandera de ser diversa i que sigui una ciutat que pugui fer bandera de la justícia social. Som inconformistes. No és senzill fer un model de drets".

Una de les característiques de la llista el la forta presència de membres de diferents entitats pels drets socials com el sindicat de llogaters, com Mariona Bota o Francesc Dalmau. I també de persones implicades en els seus barris, sobretot de la Floresta com Joan Roses o de Mira-sol com Robert Savé.

L'acte ha acabat amb la presentació de la cançó de campanya de la formació.

 

La llista

1. Marco Simarro (33 anys)
Simarro és actualment el portaveu del Grup Municipal de la CUP a l'Ajuntament de Sant Cugat i tinent d'alcaldia de Drets socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància. També educador social de formació, i de família italo-argentina, va venir a viure a Sant Cugat fa uns 29 anys. Sempre vinculat a la vida associativa i als moviments socials, va iniciar la seva militància política i juvenil l'any 2011 a ARRAN després de l'efervescència del 15M i el moviment dels indignats.
Això el va dur a implicar-se en d'altres espais com l'Aplec Jove i el Casal de Joves la Xesca amb la seva activitat al barri del Monestir - Sant Francesc.

2. Oriol Sánchez Vallès (37 anys) 
Vilanoví de naixement, amb formació de Sociologia i en anàlisi de dades és l'actual regidor de Joventut, Participació i Acció als Barris. El seu inici militant el va iniciar a Vilanova i la Geltrú, i allà va estar militant a diversos ateneus, organitzacions polítiques i a l'assemblea de joves d'allà. Més endavant va passar a militar en clau més nacional, de Països Catalans, com la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista on, a part d'estar militant de base en assemblees, va ser-ne el portaveu nacional. Quan va arribar a Sant Cugat, el 2013, es fa militant de la CUP. També va participar de Cal Temerari. Sobretot al principi i a l'hora de la gestació de l'espai. Des de l'estiu del 2022 ha assumit les regidories de Participació i Acció als Barris i de Joventut. 


3. Ariadna Sierra Garcia (31 anys)
És educadora social de formació i de professió. Actualment treballa en un projecte socioeducatiu de Sant Cugat, amb adolescents derivats de serveis socials. Endavant Sant Cugat.

4. Alba Johé Tort (44 anys)
És diplomada en turisme, amb menció en humanitats i té estudis en antropologia. L'Alba treballa en el món de la producció, la gestió i la dinamització cultural des de fa 20 anys,

5. Francesc Colom (56 anys)
El Francesc actualment té 56 anys. És Enginyer tècnic agrícola i diplomat en Ciències Empresarials. Actualment, treballa de director tècnic en un viver de planta ornamental i comestible al Maresme
El Francesc és militant de la CUP des de l'any 2015. Anteriorment havia estat a Procés Constituent de Sant Cugat des del seu inici. Ha estat vinculat a diverses entitats que treballen en el suport a persones refugiades i migrades, així com en el món de la discapacitat intel·lectual.
i és membre del Membre del Grup d'Estalvi de Sant Cugat, l'objectiu del qual és el microfinançament de projectes amb valor social.

6. Maria Gordillo  (24 anys) 

Té estudis en psicologia i ha militat en espais de militància feminista i juvenil, i participa de diversos espais com Arran, Hora Bruixa, Quinto i dinamitza la CUP del Vallès Occidental.

7. Joan Roses  (36 anys)

Formador i Tècnic en Participació Ciutadana. És llicenciat en Ciències Polítiques i membre de CUP des de fa 8 anys i representant del la CUP al Consell de Barri de La Floresta. Participa de l’activisme veïnal i cultural, principalment a la Floresta i va formar part de l'inici i creació del Sindicat de Llogateres d’aquest barri.

És membre del Senglar Cultural, entitat cultural de la Floresta, que sovint actua com a coordinadora d'entitats i s'utilitza de paraigües i suport de varis col·lectius no-formals. També és membre de La Global, la companyia de teatre de La Floresta.

8. Júlia Bolao (27 anys)

És militant de l'Esquerra Independentista, i fa molts anys que forma part del moviment popular i associatiu de la ciutat. Creu fermament en la lluita i l'organització col·lectiva. 

9. Aniol Pros (44 anys)

Llicenciat en història i Professor de ciències socials i història. Actualment treballa de cap d’estudis a un Institut de Montcada i Reixac. Militant de la CUP des de la seva creació. Fundador del nucli local de Maulets l’any 1995 i vinculat a organitzacions l’Alternativa Estel i al Casal Popular La Guitza. Soci de Cal Temerari, pare del Futbol Sala Sant Cugat i del Patí Hoquei Sant Cugat.

10. Cinta Bolet (29 anys)

Santcugatenca d'adopció.  Sociòloga amb formació en gènere i Drets Humans. Treballa a l’Ateneu i ha militat a l’Assemblea de Joves i a ARRAN.

11. Robert Savé (68 anys)

Mirasolenc jubilat i membre de l'AAVV Sant Joan, membre del Consell de Ciutat de Sant Cugat, investigador emèrit de l'IRTA, professor ecologia UAB, coordinador del capítol alimentació del Primer Informe sobre el canvi climàtic en el mediterrani. També és membre de l’Equip de Veterans “XV Matusalem” del Club de Rugby Sant Cugat.

12. Mariona Bota  (24 anys)

Educadora social i treballa en la prevenció i I’abordatge de violències sexuals a la infància i adolescència. Ha estat cap de l’Agrupament Escolta i Guia Berenguer és membre del Sindicat de Llogateres de Sant Cugat i d’ARRAN Sant Cugat

13. Oskar Martí (54 anys)

Actualment és cuiner. Té formació en psicologia i en hostaleria. És militant de la CUP i afiliat a la CGT. Membre del Senglar Cultural, del Sindicat de Llogateres de la Floresta, Valldoreix, les Planes i Vallpineda i membre del Sindicat de Llogateres de Sant de Cugat. Soci de Cal Temerari. Membre de diversos col·lectius socials i culturals de la Floresta.

14. Estel Asens (39 anys)

És professora de secundària a l’Institut Leonardo da Vinci i té un màster de recerca en psicologia de la salut. Membre de l’assemblea docent de Sant Cugat i Rubí, balla al cos de dansa de l’Esbart de Sant Cugat, i és membre dels bastoners de Sant Cugat. És mare a la UESC i a l’Esplai Pica Roca.

15. Francesc Dalmau (30 anys)

Psicòleg social que treballa en l'àmbit de la intervenció social. Actualment treballa com a coordinador d'un recurs d'habitatge destinat a dones supervivents de violències. Vinculat als moviments socials de la ciutat, participa del moviment pel dret a l'habitatge i a l'Esquerra Independentista. Anteriorment havia participat del moviment juvenil (La Xesca, ARRAN) i en l'organització d'esdeveniments de cultura popular, com la FMA, el quinto i cal temerari.

16. Guiomar Blanco (31 anys)

És tècnica a l'administració local. Graduada ciències polítiques i dret. participar a les activitats i jornades que organitza el teixit associatiu de Sant Cugat.

17. Xavier Humet (69 anys)

És arquitecte tècnic i enginyer d’edificació. Activista de carrer amb l’associació de veïns progressistes de Valldoreix. Membre de l’associació Memorial Manuel Vázquez Montalbán. Va ser presidenciable per a l’EMD de Valldoreix l’any 2019 per Guanyem Valldoreix i vocal de l’EMD del 2015 al 2019 per la CUP-Procés Constituent.

18. Aina Serra (36 anys)

Llicenciada en economia i periodisme, especialitzada en comunicació del tercer sector. Membre de la junta de l'Esbart, de l'assemblea del Cugatenc i castellera de socarrel.

19. Manuel Sánchez  (71 anys)

Actualment jubilat, però va ser mestre de l’Institut Angeleta Ferrer i Sensat i del Joaquima Pla i Farreras quan aquest encara era una escola. Granadí d'origen i santcugatenc des de fa quasi 40 anys.

20. Núria Valero (46 anys)

És periodista i té formació en Comunicació, Perspectiva de Gènere i Coeducació. Ferma defensora de la Diversitat i Inclusió, pilars de la Justícia Social. Membre d'Escoles Coeducatives.

21. Arnau Marimon (33 anys)

Bomber de la Generalitat d’ocupació i Enginyer aeronàutic de formació. Molt vinculat a l'organització popular assembleària. És Membre de Comissió de Carnaval, de la Comissió de Gitanes, de l'Esbart i de Fem Lindy. Li agrada Ballar i anar a la muntanya.

22. Carmen Alonso (29 anys)

És graduada en Comunicació Audiovisual i Màster en Desenvolupament, Cooperació i Acció Comunitària. Membre activa d’Escoles Coeducatives i d’altres col·lectius per a la millora de la vida dels infants. És l’actual coordinadora del CRAJ (Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona). Presidenta d’Esplais Catalans (2020-2022) i membre de la seva junta directiva 4 anys més. Impulsora del col·lectiu feminista santcugatenc Hora Bruixa i monitora de l’Esplai Sarau.

23. Xavi Tercero (43 anys)

És consultor en participació ciutadana, llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració i ha estat vinculat al moviment zapatista i altres moviments socials, forma part de l'Associació el Senglar Cultural de La Floresta des de el seu naixement, ja fa 10 anys! i es considera enamorat de la Floresta i els seus personatges.

24. Roser Buetas (22 anys)

És estudiant d’educació primària i monitora a temps parcial a una escola de Sant Cugat.

25. Oriol Bota (54 anys)

És economista i director d’una entitat social. Activista de la política quotidiana, la del carrer, la del barri, la de la cohesió social des dels gestos de dia a dia. Membre de la comissió tècnica de Coop57 i interessat en les finances ètiques i el cooperativisme d'habitatge en cessió d'ús.

(Més endavant, més informació)

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem