L’Ajuntament de Sant Cugat es presenta com a acusació particular en el cas del 3%

Ha decidit presentar-se perquè considera que a la interlocutòria de l'Audiència Nacional queda patent que l’Ajuntament té la condició de perjudicat

L’equip de govern ha decidit que l’Ajuntament de Sant Cugat es presenti com a acusació particular pel cas del 3% que afecta CDC, el PDeCAT i diversos representants d’aquestes formacions. Aquesta decisió s’ha pres després de fer-se pública la interlocutòria dictada pel Jutjat Central d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional, on es proposa jutjar tres exgerents i extresorers de CDC, 29 persones físiques i 16 jurídiques per delictes d'organització criminal, frau a les administracions públiques, suborn, tràfic d'influències i blanqueig de capitals en el denominat "cas 3%".

Més info: L'Audiència Nacional proposa jutjar tres dirigents de CDC pel cas 3%

Es presenta com a acusació perquè considera que en aquesta interlocutòria queda patent que, de ser certs els fets, l’Ajuntament té la condició de perjudicat, i posa per exemple la construcció de l'edifici de promoció municipal a la plaça dels Rabassaires que figura a la interlocutòria de l'Audiència Nacional.

Més info: L'edifici d'habitatge públic investigat per anticorrupció va costar uns 8 milions

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha declarat que "la manera més honesta i contundent de defensar els interessos de la ciutat i la seva gent és que la nostra institució comparegui en aquest procediment judicial”. A més, ha expressat que "estem cansats i tristos de veure el nom de Sant Cugat lligat a casos de presumpta corrupció i mala praxi. I recorda que "portem un any entregant periòdicament documentació a la Fiscalia".

Més info: L'alcaldessa Mireia Ingla "trista i emprenyada" per les darreres informacions del cas 3%

Mireia Ingla també ha dit que presentar-se com a acusació és també una resposta a "la sentència del Cas Palau, que condemna Convergència per corrupció i en què es conclou que la ciutadania de Sant Cugat va pagar per adjudicacions i obres un sobrecost que es va embutxacar aquest partit polític".

Més info: El Suprem confirma que Convergència va rebre comissions pel pavelló de Sant Cugat

Per la seva banda, Lourdes Llorente, tinenta d’alcaldia de Transparència, Bon Govern, Participació i Barris, ha declarat que “compareixem com acusació particular perquè, presumptament, l’Ajuntament de Sant Cugat s’ha vist afectat i perjudicat per aquest cas de corrupció política. Nosaltres tenim una posició activa i militant contra la corrupció i, en cas que els fets siguin provats, volem recuperar tots els recursos públics que s’hagin pogut perdre”.

Reaccions de l'oposició

El portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, ha respost a aquest anunci de l'Ajuntament amb aquesta declaració: "Em sembla encertat que l'Ajuntament de Sant Cugat es personi com a acusació particular pel cas 3% però trobem a faltar l'auditoria sobre Teyco que va quedar congelada amb el nou govern. Des de Ciutadans desitgem que hi hagi alguna cosa més que simples titulars."

Junts per Sant Cugat també ha respost a l'anunci d'aquesta tarda de l'Ajuntament i ho ha fet a través de la seva portaveu Carmela Fortuny. Fortuny ha declarat que "des de Junts per Sant Cugat i jo, com a portaveu, tornem a reiterar la nostra més ferma condemna a la corrupció faci qui la faci i vingui d'on vingui". Ha afegit també que "donem suport al nostre Ajuntament en totes aquelles accions que cregui necessàries que ha d'emprendre per esclarir qualsevol dubte al respecte".

Més info: Junts per Sant Cugat dona suport a l'Ajuntament en l'acusació del cas del 3%

L'Ajuntament de Sant Cugat se suma d'aquesta manera a les parts acusadores, que són la CUP i l'Ajuntament de Barcelona. Ara, l'acusació té un termini de 30 dies per presentar els seus escrits d'acusació o el sobreseïment de la causa.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem