La CUP treu pit de la feina feta al govern i torna a posar el dret a l'habitatge al centre

LA CUP ha fet el seu acte principal de campanya aquest dijous a la plaça de Barcelona amb un centenar de persones

La CUP Sant Cugat ha valorat la feina feta per la formació dins del govern de la ciutat durant aquests 4 anys, en un acte de campanya a la plaça de Barcelona, aquest dijous 18 de maig, davant d'un centenar de persones. El candidat de la formació, Marco Simarro, ha carregat contra el model convergent de ciutat. "Vam tenir oportunitat històrica i vam tenir l'oportunitat d'impugnar un model de ciutat construït a la mida d'uns pocs".

El candidat ha estat acompanyat per la seva predecessora, l'extinenta d'alcaldia de la CUP i candidata el 2011 i 2015 pels cupaires, Núria Gibert, qui també ha carregat contra els governs anteriors. "Aquells que pensaven que Sant Cugat era el patí de casa seva aquells van ser els que van tenir més por que la CUP entrés a l'Ajuntament". Gibert també ha posat èmfasi en la feina feta per la CUP aquest mandat, sobretot en matèria de serveis socials i ha destacat que van decidir entrar al govern per la "triple crisi social ètica i política". En aquest sentit, va anomenar la crisi habitacional que fa que moltíssimes persones hagin de marxar perquè no poden tenir un projecte de vida a la ciutat que han construït. Així, entre altres polítiques, Gibert ha posat d'exemple l'oficina de mediació entre llogaters i propietaris.

1843f63f 787a 4ce3 a283 53d2a015579e

Núria Gibert FOTO: cedida

Al seu torn, l'alcaldable, Marco Simarro, ha explicat part de la feina feta al consitori. "Hem pujat els recursos de drets socials. Els drets s'han de garantir i la gent ha de saber que té dret a accedir als recursos de l'ajuntament". Simarro, també ha explicat que no volen que tornin els governs anteriros.

També ha recordat els objectius de la CUP. "Hem posat les bases per canviar aquest model de ciutat, qui es pensa que són aquests que han estat trenta-dos anys vivint de la política. El que no volem és tenir governants que ens fotin fora si no tenim prou diners a la butxaca. Hem d'evitar que torni a governar". Tot i carregar contra l'espai convergetn, l'alcaldable també ha tingut un record pels seus socis de govern. "No ens veureu passejant consellers ni delegats del govern espanyol. No ens veureu prometent grans coses... perquè els drets es guanyen col·lectivament", en referència a la campanay d'ERC i del PSC. "Sant Cugat mereix deixar de ser un estereotip, som molt més que un clixé, tenim una ànima de poble. La gent de Sant Cugat mereix viure bé. Cal lluitar Sant Cugat", ha conclós.

L'acte també ha comptat amb la presència de l'exdiputada Maria Sirvent, qui ha defensat el dret d' habitatge i ha criticat la nova llei que diu que beneficia defensa "agències de propietaris i fons voltors que especulen amb el dret de l'habitatge, especulen amb la nostra matèria residencial". 

323def61 eab7 496d 85a6 718b24d9ceea

Marco Simarro 

 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem