La CUP vol garantir habitatge protegit a les noves promocions immobiliàries

El grup municipal presentarà una moció en el pròxim ple municipal per garantir que es destini a habitatge protegit un 30% dels habitatges de les noves promocions immobiliàries

La CUP Sant Cugat vol garantir que es destini un 30% dels habitatges de les noves promocions immobiliàries a habitatge protegit, tal com està establert amb un planejament del Pla General Metropolità des de finals del 2018. El grup municipal, però, vol modificar aquest planejament, que actualment "només recomana o indueix als promotors a complir-ho".

Amb això, el portaveu de la CUP, Marco Simarro, ha mostrat preocupació per la dificultat a l'accés a l'habitatge: "El preu mitjà del lloguer a Sant Cugat ha arribat a un rècord històric (1.500 euros) i és per això que hem de regular el mercat immobiliari i garantir el dret a l'habitatge. L'emergència habitacional s'agreuja a la ciutat i necessitem mesures com més aviat millor, perquè si no, no es podrà viure en aquesta ciutat".

Més info: El lloguer a Sant Cugat es dispara i creix 200 euros en un any

La moció de la CUP, així, proposa "modificar el planejament per tal de garantir l'aplicació de la reserva del 30% de les noves promocions o rehabilitacions integrals per habitatge protegit i establir que el resultant d'aquest 30% pugui ser gestionat a través de l'empresa municipal d'habitatge PROMUSA i destinat a lloguer protegit". I és que segons ha indicat Simarro, "l'actual regulació és via tempteig i retracte i només indueix als promotors a aplicar-ho i el problema esdevé quan l'única manera de fer-ho complir és comprar el solar a preu de mercat, invertint una milionada per fer una promoció pública d'habitatge".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem