Del mercat de Volpelleres al centre d'acollida d'animals: 13 inversions pel 2018

L'Ajuntament de Sant Cugat invertirà deu milions d'euros en equipaments durant el 2018

El Pressupost Municipal de l'Ajuntament de Sant Cugat pel 2018 preveu inversions en equipaments per un valor de 10,2 milions d'euros. L'Escola La Mirada, la promoció d'habitatge públic, la remodelació de la Unió i el complex esportiu de Mira-sol són els projectes de més envergadura que s'iniciaran durant aquest any.

Dels deu milions previstos en inversions per equipaments, gairebé nou milions provindran dels comptes de l'Ajuntament. La resta seran subvencions de la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana.

No són les úniques inversions previstes pel 2018, ja que hi ha altres partides no relacionades amb equipaments. Més enllà dels deu milions d'euros en equipaments, hi ha cinc milions més en altres inversions, com càmares de seguretat, el bosc de Volpelleres, renovació d'arbrat o la connexió de la xarxa d'aigua a Can Barata.

A continuació, les inversions en equipaments de l'Ajuntament de Sant Cugat pel 2018.

La Mirada

L'escola La Mirada funciona actualment en mòduls prefabricats FOTO: Localpres

L'Ajuntament preveu invertir 3,5 milions d'euros durant el 2018 en la construcció de  La Mirada, la dotzena escola pública de Sant Cugat, que s'ubicarà a tocar de l'estació de Volpelleres. La construcció seguirà durant el 2019 perquè pugui entrar en funcionament el curs 2019-2020.

Són diners que avança l'Ajuntament però que la Generalitat de Catalunya haurà de retornar.

Complex Esportiu de Mira-sol

La zona esportiva estarà darrere de l'escola Catalunya FOTO: Artur Ribera

L'esperat Complex Esportiu de Mira-sol es començarà a definir aquest 2018 amb una inversió d'un milió d'euros. La primera fase de les obres consistirà en la construcció d'una piscina coberta, una vella reivindicació dels veïns mira-solencs. També es farà una zona polivalent.

En fases posteriors, es farà un poliesportiu i una camp de futbol. És un projecte que hauria hagut de veure la llum ja fa anys, però problemes amb l'adjudicatària i el projecte van retrassar molt l'inici de les obres.

Mercat de Volpelleres

Volpelleres Centre FOTO: Artur Ribera

L'edifici del Volpelleres Centre, situat a tocar de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat, acollirà un mercat. Aquesta és la voluntat de fa anys de l'Ajuntament de Sant Cugat i aquest 2018 ja hi invetirà 900.000 euros.

La previsió és que la comercialització de les parades aporti 600.000 euros més al projecte d'un mercat de proximitat al barri de Volpelleres. La zona ja compta amb un supermercat.

Centre d'acollida d'animals abandonats

FOTO: Lali Puig

L'Ajuntament de Sant Cugat es va comprometre, en sessió plenària, a fer un centre d'acollida d'animals domèstics abandonats. Aquest 2018 l'Ajuntament començarà a posar el fil a l'agulla amb una previsió de 100.000 euros.

El Consistori encara està buscant una ubicació per aquest centre. Actualment, l'Ajuntament té contractada una empresa d'un altre municipi que s'encarrega de la recollida dels animals que es troben als carrers de Sant Cugat i que són portats a Caldes de Montbui.

Cobriment de la piscina del Parc Central

La piscina del Parc Central FOTO: Lali Puig

Un projecte pendent d'altres anys és la cobertura de la piscina del Parc Central, que ja hauria de ser una realitat des del 2017. Per aquest any, l'Ajuntament preveu una inversió 250.000 euros per aquest any, que tindrà continuïtat el 2019.

La Unió

L'actual edifici de La Unió Santcugatenca  FOTO: Artur Ribera

Un dels projectes de més envergadura per aquest 2018 és la rehabilitació de La Unió. Les obres ja han començat i la inversió prevista per aquest any és de 1,3 milions d'euros.

El nou edifici comptarà amb un espai de 3.000 metres quadrats i un teatre amb 400 localitats.

Promoció d'habitatge públic

Habitatge públic a Rius i Taulet FOTO: Artur Ribera

El Consistori destinarà dos milions d'euros en la construcció d'habitatge públic durant aquest 2018. S'acabarà la promoció de Rius i Taulet i s'iniciaran nous blocs de pisos de lloguer a Valldoreix i a Can Mates.

Edifici d'avinguda de Cerdanyola

La casa que l'Ajuntament vol adquirir de l'avinguda de Cerdanyola

L'Ajuntament de Sant Cugat invertirà 400.000 euros en la compra i reforma d'una casa de l'avinguda de Cerdanyola, actualment desocupada. L'objectiu és oferir l'espai com un equipament pel barri del Monestir-Sant Francesc. Encara s'ha de definir quins usos tindrà.

Can Rabella i Can Quitèria

Masia de Can Rabella FOTO: Artur Ribera

La transformació de la masia de Can Quitèria en un museu d'art tèxtil encara la recta final aquest 2018 amb una inversió de 150.000 euros per la compra de mobiliari i equipaments.

D'altra banda, l'Ajuntament també invertirà 150.000 euros en la rehabilitació dela masia de Can Rabella.

Tancament del Centre Social i Sanitari de la Floresta

El Centre Social i Sanitari FOTO: Artur Ribera

La Floresta rebrà 100.000 euros per la construcció d'un nou espai polivalent, que s'ubicarà als baixos del Centre Social i Sanitari. Les obres consistitran en construir les parets, ja que actualment és una zona oberta a l'aire lliure. Entre altres, el nou espai hauria d'acollir el Casal de Joves de la Floresta.

Monestir i vestidors

Les bastides acompanyaran el Monestir de Sant Cugat FOTO: Artur Ribera

Finalment, per aquest 2018 s'invertiran 72.000 euros en continuar les obres de restauració i manteniment del Monestir, que s'allargaran durant anys.

També es reserven 150.000 euros per la construcció de nous vestuaris a la zona esportiva de Jaume Tubau i 150.000 euros per les millores en edificis de l'Ajuntament.

 
Comentaris

Destaquem