Podem demana acabar amb la temporalitat dels treballadors de l'Ajuntament de Sant Cugat

Un 60% de la plantilla de l'Ajuntament de Sant Cugat està en situació de temporals i interins

El cercle de Podem Sant Cugat ha reclamat que els treballadors temporals i interins de l'Ajuntament passin a ser fixos. La situació de temporalitat afecta al voltant d'un 60% de la plantilla del Consistori, unes 400 persones. De fet, treballadors municipals fa mesos que es manifesten per denunciar la seva situació.

"El personal temporal de l'Ajuntament ha manifestat la seva angoixa i preocupació perquè porten molts anys amb una relació contractual precària i han demanat reiteradament que se solucioni", apunten des de Podem.

Més info: Treballadors de l'Ajuntament es manifesten perquè treballen "en frau de llei"

"El plenari municipal no pot ignorar més aquest greu problema i ha de mostrar el seu ple suport a tot el personal interí", demana Podem. Per això, ha presentat una moció als partits amb representació i a l'alcaldessa, Mireia Ingla, perquè  la portin al ple municipal. En aquest sentit, reclamen el compromís per elaborar un informe sobre els treballadors afectats per la temporalitat.

La proposta de Podem també passa per exigir al govern de l'Estat i al Congrés que "adoptin una iniciativa legislativa que acabi amb aquesta temporalitat atorgant estabilitat a les persones en relacions temporals abusives d'ocupació en les administracions públiques mitjançant la seva conversió en personal fix".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem