Demòcrates de Catalunya prepara un acte de força municipal a Sant Cugat

L'escissió d'Unió celebrarà una “convenció” de tots els seus càrrecs municipals

Després de dues setmanes de la seva formalització com a partit polític, Demòcrates de Catalunya, la democràcia cristiana independentista, vol fer una demostració de força i de poder municipal.

Segons publica ElSingular, aquest diumenge, 26 de juliol, la formació sorgida dels independentistes d’Unió aplegarà tots els seus càrrecs institucionals i electes en una convenció oberta al Trade Center de Sant Cugat. El conclave, en un marcat ambient preelectoral i en plenes negociacions per la llista unitària, també servirà per mostrar la immigració d’exmilitants i càrrecs d’Unió que la formació ha acollit. 

Fonts de Demòcrates de Catalunya asseguren que una quarantena dels 68 alcaldes d’Unió s’han passat a les seves files així com uns 200 regidors. Diumenge també assistiran els diputats que de facto té la democràcia independentista al Parlament. La nova formació també insisteix que reben moltes altes com a "voluntaris" de ciutadans que no estaven adscrits a cap formació política.

La situació a Sant Cugat

Dels tres regidors que Sant Cugat tenia d'Unió, només Carles Brugarolas, tinent d'alcalde d'Economia, ha decidit passar-se a Demòcrates de Catalunya. Brugarolas havia mostrat públicament diverses vegades el seu posicionament independentista i el seu desacord amb Duran i Lleida abans del trencament definitiu de CiU i també de l'escissió d'Unió.



En paral·lel, les dues regidores d'Unió que té actualment l'equip de govern s'han quedat a la formació de Duran i Lleida. Esther Salat, regidora d'Educació, va manifestar en declaracions al TOT que no deixaria la formació i Cristina Paraira, tinent d'alcalde de Serveis a la Ciutadania i actual president d'UDC a Sant Cugat, va assegurar el mateix.



Tot i això, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ferma defensora de la independència de Catalunya, va assegurar que hi havia consens en el seu equip de govern davant de la qüestió sobiranista, això sí, abans de l'anunci de Paraira i Salat. Després de la decisió de les dues regidores de no abandonar Unió, el TOT no ha aconseguit parlar amb l'alcaldessa per saber què opina que dos membres del seu equip de govern no s'hagin decantat pel sector independentista d'Unió.

Malgrat el posicionament de Paraira i Salat, en el passat ple municipal, celebrat el dilluns 20 de juliol, es va aprovar una moció de suport al caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S, proposta que va tenir els vots favorables de Paraira i Salat, tot i que Ramon Espadaler, secretari general d'Unió, va fer unes declaracions fa 15 dies insinuant que els comicis del setembre no són un plebiscit.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem