Dels tres regidors d'UDC, només Brugarolas abandonarà la formació de Duran

Cristina Paraira i Esther Salat continuen al govern de Conesa tot i no estar a favor de la independència de Catalunya

"Un grup destacable" de militants d'Unió Democràtica de Sant Cugat ha abandonat la formació per sumar-se a Demòcrates de Catalunya, la nova plataforma política creada pels sobiranistes d'Unió. Així ho ha confirmat al TOT un dels impulsors d'aquest nou moviment polític, Carles Brugarolas, fins ara militant del partit de Duran i Lleida i actual tinent d'alcalde d'Economia. Aquest dimarts, dia 14 de juliol, va tenir lloc una reunió d'Unió Sant Cugat que va servir per "acomiadar-se després d'una etapa llarguíssima de militància".

"La deriva de la cúpula d'Unió ens fa impossible la continuïtat", ha assegurat Brugarolas, alhora que recordava que han intentat sense èxit posar Unió al lloc on volia el sector independentista. D'aquesta manera Unió a Sant Cugat pateix una forta divisió, tot i que encara no se saben el nombre de persones que deixarà el partit.

Amb tot, Brugarolas ha anunciat la imminent creació d'una agrupació local de Demòcrates de Catalunya, on hi està participant molt activament.

El govern de Sant Cugat, "blindat"

Carles Brugarolas ha volgut insistir en què aquestes trencadisses, primer de CiU i ara d'Unió, no afectaran el funcionament del govern municipal de Sant Cugat, format per Convergència i Unió. "Hem fet un grup municipal de CiU i no hi haurà cap canvi. No hi ha cap indici de falta de cohesió", ha afirmat el tinent d'alcalde, que ha assegurat que tots comparteixen el mateix projecte de ciutat i de país.

Tot i que tots formaran part del mateix grup municipal, sí que el panorama canviarà. I és que mentre Carles Brugarolas deixa Unió, la regidora Esther Salat ja ha anunciat que no abandonarà la formació. Tampoc l'abandonarà Cristina Paraira, actual presidenta local d'Unió Democràctica i portaveu del grup munucipal de CiU.

Setmanes enrere, Mercè Conesa, alcaldessa i portaveu nacional de CDC, assegurava en una entrevista al TOT Sant Cugat,  que el govern de CiU a Sant Cugat no corria cap perill. Tot i això, Conesa assegurava que tots els regidors de CiU estaven compromesos amb la independència; cosa que ara no queda clara.

A la pregunta de què passaria si es trenqués la federació, Mercè Conesa deia: "Jo crec que no ha d'afectar. Nosaltres tenim la missió de comandar aquesta ciutat durant quatre anys amb el màxim diàleg i participació i en el cas de les onze persones que configurem l'equip de govern municipal estem totes compromeses amb el procés nacional. Per tant, no hi veig inconvenient".

Nou projecte amb il·lusió

Carles Brugarolas ha anunciat que de manera immediata es crearà l'agrupació local de Demòcrates de Catalunya, la plataforma política impulsada pel sector sobiranista d'Unió. Es tracta d'una formació política que no compta amb militants, sinó amb voluntaris i simpatitzants, i que aposta clarament per la llista unitària de les entitats i partits independentistes, que encapçalarà el santcugatenc Raül Romeva.

Brugarolas ha mostrat la seva il·lusió amb aquest nou projecte polític: "Està arrencant un projecte nou amb molta força. Serà un partit del segle XXI".

El tinent d'alcalde encara no ha pogut precisar el nombre de militants d'Unió que deixaran el partit ni les persones que se sumaran a Demòcrates de Catalunya, ja que durant la propera setmana intensificaran les reunions per analitzar com ha quedat tot plegat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem