Denegada la proposta de crear una Comissió de Seguiment de Torre Negra per ja existir

La moció, presentada per Junts per Sant Cugat, ha estat rebutjada per "ser una comissió que ja existeix des del 1995"

Junts per Sant Cugat ha presentat una moció amb l'objectiu de crear una Comissió de Seguiment de tot l'àmbit de Torre Negra, el dilluns 21 de juny en el Ple Municipal. Tot i que la moció ha rebut el suport de Cs Sant Cugat, la moció ha estat rebutjada per part de l'equip de govern per "va existir aquesta comissió".

Així doncs, després que l'equip de govern anunciés el seu interès a adquirir la masia de Torre Negra (per un import de 2,8 milions d'euros), una masia inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya amb el màxim grau d'interès i de protecció, i arran que ha transcorregut "el termini anunciat de 6 mesos per a l'elaboració dels informes i estudis preceptius per a continuar amb el procediment de compra esmentat", la formació ha presentat aquesta moció amb l'objectiu de construir una comissió de seguiment tal com ha explicat el regidor Joan Puigdomènech, de Junts per Sant Cugat.

Més info: L'Ajuntament vol comprar la masia de Torre Negra

D'altra banda, la formació política, "atès que l'Ajuntament va informar que elaboraria una proposta de gestió dels espais agroforestals de la finca per tal d'assegurar-ne el manteniment i qualitat paisatgística que havia d'incloure, igualment, una proposta de possibles usos culturals, mediambientals, educatius i socials" uns usos que aniran condicionats mitjançat "una sentència judicial".

És per això, que el grup municipal ha demanat que es constitueixi "una Comissió de Seguiment de tot l'àmbit de Torre Negra (incloent-hi la compra anunciada), amb la participació dels grups municipals i entitats interessades". A més, Junts per Sant Cugat ha sol·licitat que la reunió d'aquesta comissió es convoqui "abans de l'estiu per tal de donar trasllat dels informes, estudis i propostes elaborats fins ara, així com de la situació actual en què es troba el procediment de compra de la finca".

En aquest sentit, Francesc Duch (ERC Sant Cugat), tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà de l'Ajuntament de Sant Cugat, ha explicat el vot en contra per part de l'equip de govern: "Se'ns presenta un acord de crear una Comissió de Seguiment de tot l'àmbit de Torre Negre, quan n'existeix una de 1995. Ens estranya que se'ns demani una comissió ja existent, que si ve fa 10 anys no ens hem reunit, nosaltres us hem donat tota la informació que tenim en les comissions informatives, així que és una moció que no té cap sentit".

Per la seva banda, el regidor de Junts per Sant Cugat Joan Puigdomènech ha assenyalat que la informació rebuda en les comissions informatives "són fets consumats i estaria bé poder seguir les intencions de l'equip responsable per poder defensar un tema d'interès important per la ciutat".

Finalment, Munia Fernández-Jordan, regidora de Cs Sant Cugat, ha valorat la tasca realitzada per l'equip de govern: "És un edifici emblemàtic i celebrem la compra per part de l'Ajuntament, perquè l'edifici en mans de l'Ajuntament serà garantia d'una bona cura i una bona restauració. Tanmateix, és veritat que l'equip d'urbanisme només ha construït carrils bici en aquests primers 2 anys i creiem que podríem ser una ciutat amb més ambició".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem