Tomben una moció de Vox sobre l'ocupació per no instigar el discurs de la por

El grup municipal ha presentat aquesta moció amb motiu de l'ocupació del carrer Indústria i Plana Hospital

Arran de l'ocupació al carrer Indústria i Plana de l'Hospital, desallotjat en les darreres setmanes, VOX ha presentat una moció per "minimitzar l'impacte de l'ocupació il·legal a Sant Cugat i posar-se al costat dels veïns de la zona" que han mostrat, segons han assegurat, que han mostrat "des de fa molt de temps les seves queixes respecte als problemes de civisme, convivència i seguretat que afecten la zona des que els ocupants habitaven il·legalment a aquest espai". Només el Partit Popular i VOX han votat a favor i la resta de partits (Junts per Sant Cugat, ERC, PSC, PP, CUP, VOX i En Comú Podem) han votat en contra per no instigar el discurs de la por.

Més info: Desallotgen la casa ocupada del centre de Sant Cugat

Marcos Rodríguez, VOX, ha defensat al Ple que la moció vol "minimitzar l'impacte en la qualitat de vida dels veïns i ha insistit que "creuen que és molt important acabar amb aquesta pràctica perquè si no posem final, s'anirà incrementant a Sant Cugat".

Alfredo Bergua, PP, grup municipal que ha presentat esmenes a aquesta moció, ha dit que "com a administració pública hem de vetllar pel dret de la propietat" i ha recordat les proposicions de llei del seu partit a l'estat que han rebutjat partits com el que governa la ciutat. I ha demanat a l'equip de govern de Sant Cugat que independent s’aprovi la moció es modifiquin les ordenances fiscals perquè es bonifiqui l'IBI dels  habitatges ocupats.

Després d'aquests dues intervencions a favor de la moció, Ramon Gutiérrez (En Comú Podem), Marco Simarro (CUP) i, en nom de l'equip de govern, el tinent d'alcaldia de Drets, Dinamització de la Ciutat, Comerç i Seguretat, Bernat Picornell (ERC), han rebutjat aquesta moció. Gutiérrez ha posat l'accent que en el tema de les ocupacions s'ha de posar l'accent en les causes i no els que ocupen; Simarro ha assegurat que en totes les ciutats hi ha problemes convivencials i que les forces policials que operen a la ciutat, Policia Local i Mossos d'Esquadra, afirmen que les ocupacions no suposen un problema social a la ciutat. I Picornell ha felicitat a totes les persones que van intervenir en el desallotjament del carrer Indústria i Plana Hospital i ha agraït la paciència i comerciants de la zona per la situació viscuda. També ha dit que no es pot posar tot en el mateix sac. Diuen que s’ha de destriar les ocupacions necessàries i les delinqüencials. A més, s'ha referit al fet que l’Estat hi té molt a dir en aquesta qüestió i ha defensat la feina feta pel govern de la Generalitat i el govern municipal sobre la qüestió de les ocupacions. Gutiérrez, Simarro i Picornell han qualificat la moció de VOX d'instigar el discurs de la por. Una por que els tres consideren que no té cap fonament.

VOX demanava la creació d'una Oficina Municipal d'Atenció a Propietaris d'immobles ocupats (assessorament administratiu i jurídic), l'elaboració d'un cens d'immobles ocupats de Sant Cugat, el requeriment obligatori per a l'empadronament de la documentació oficial que acrediti la residència legal a l'habitatge, com ara el contracte de lloguer o de propietat d'aquest, el requeriment obligatori de cèdula d'habitabilitat en vigor, i establir un protocol d'actuació policial per accelerar el desallotjament de qualsevol immoble ocupat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem