Desallotgen la casa ocupada del centre de Sant Cugat

Alguns dels ocupants de la casa del carrer de la Plana de l'Hospital feia mesos que generaven problemes de seguretat entre veïns i comerciants de l'entorn

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat la casa ocupada del carrer de la Plana de l'Hospital, vinculada els darrers mesos amb fets delictius que han ocasionat problemes de convivència i seguretat a veïns i comerciants del seu entorn. Un dispositiu dels Mossos, integrat per furgons d'ARRO i vehicles de Seguretat Ciutadana, s'ha mobilitzat aquest dimarts 5 de setembre per expulsar als ocupants per ordre judicial.

Passades les deu del matí, els mossos han tirat a terra la porta de la casa i han accedit a l'interior, on en aquells moments hi havia quatre persones. Els ocupants no han ofert cap tipus de resistència i no hi ha hagut incidents, el que ha permès una actuació ràpida. Els agents han identificat dues persones, que han pogut abandonar la casa i han quedat lliures. Els altres dos habitants no tenien domicili conegut i se'ls han emportat per identificar-los a comissaria. A tots ells se'ls acusarà per un delicte lleu per ocupar un immoble. No estan vinculats amb robatoris o altres delictes violents. Durant el registre no s'ha trobat cap objecte delictiu.

Desallotjament de la casa del carrer de la Plana de l'Hospital. FOTO: Bernat Millet.

D'aquesta manera es vol posar fi a mesos de problemes de convivència i seguretat provocats per alguns dels ocupants de l'immoble ocupat, com robatoris, baralles o aldarulls. De fet, fa només uns dies, els mossos ja van detenir tres ocupes, que han ingressat en presó provisional acusats de delictes de robatoris amb violència, amenaces, coaccions i violació de domicili. 

Durant aquest dimarts, la propietat de l'immoble, la Fundació Josep Carreras, tapiarà la casa per evitar una nova ocupació.

Més info: Detenen 3 inquilins de la casa ocupada del centre de Sant Cugat per robatoris i amenaces

 

Desallotjament de la casa del carrer de la Plana de l'Hospital. FOTO: Bernat Millet.

Desallotjament de la casa del carrer de la Plana de l'Hospital. FOTO: Bernat Millet.

190 signatures de veïns

Amb l'objectiu d'accelerar el desallotjament, després de tots els problemes de seguretat i convivència que han provocat els ocupes, l'Ajuntament, Mossos i Propietat van aportar al jutjat documentació, com la denúncia de la propietat (Fundació Josep Carreras) presentada el novembre de 2022, totes les denuncies i queixes dels veïns (amb 190 signatures) i tots els atestats dels cossos de seguretat.

Antecedents

Es coneix que la casa del carrer de la Plana de l'Hospital està ocupada des del 2021, després de la defunció del propietari, qui va deixar l'immoble en herència a la Fundació Jospe Carreras. Aquella primera ocupació va ser per part d'una família amb infants a càrrec. Més tard, a mitjan 2022, l'immoble va ser ocupat de manera delinqüencial i serveix perquè un grup d'homes hi visqui i sigui un punt de trobada per cometre delictes, i com a lloc de distribució de drogues.

Desallotjament de la casa del carrer de la Plana de l'Hospital. FOTO: Bernat Millet.

Desallotjament de la casa del carrer de la Plana de l'Hospital. FOTO: Bernat Millet.

La policia té el coneixement que en aquest habitatge hi conviuen una quinzena de persones, que no sempre són les mateixes. Tot i que els ocupes no són sempre els mateixos, si que hi ha algun individu que és el líder del grup i és qui decideix qui viu, i qui no, en aquest lloc, i fins i tot, els hi cobra algun tipus de lloguer.

La primera vegada que va transcendir als mitjans de comunicació el conflicte en aquesta casa va ser el passat mes d'abril, quan hi va haver una baralla entre dos grups de la casa. Així, els conflictes han continuat succeint fins aquest agost, on aquesta última setmana s'han produït diverses detencions. Abans un dels ocupants d'aquesta casa també va ferir 3 persones amb un matxet. Aquestes últimes setmanes, s’han produït diverses intervencions, amb la detenció d’una persona el dia 17 d’agost i de 3 persones el dia 18. També aquest primer cap de setmana de setembre també hi va haver tres detinguts més de la casa ocupada. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem