Detenen dues noies més que van participar en el tall dels FGC en la vaga feminista

La Fiscalia demana a les encausades pel tall dels Ferrocarrils 3 anys de presó i 26.000 euros

Els Mossos d'Esquadra han detingut dues noies que van participar en el tall dels Ferrocarrils de la Generalitat a Sant Cugat durant la vaga feminista del 8-M de 2018. La Fiscalia demana tres anys de presó i 26.000 euros a les set encausades per un delicte de desordres públics. El 29 d'abril es va detenir una altra de les participants en la protesta.

Més info: Detenen una de les encausades per tallar les vies de FGC durant la vaga feminista de 2018

La causa de la detenció, segons explica el col·lectiu 8 Mil Motius, és per lliurar la notificació amb l'acusació. La noia ha estat traslladada als Jutjats de Rubí per entregar-li i l'han deixat cap a les 12.30 hores. Les encausades es van negar a anar a buscar les notificacions. "No reconeixem aquest procediment i els delictes que se'ns imputen i per això fem desobediència", explica la Maria, una de les implicades.

"Des del primer moment vam entendre que l'inici del procediment per part de Mossos era polític", argumenta Maria, que afegeix: "Ens trobàvem en una jornada de vaga general". Per 8 Mil Motius, es tracta d'un "intent de fer un càstig exemplar" al moviment feminista en general.

"El procés mateix i estar en aquest entramat judicial és un càstig i una càrrega per nosaltres i per les famílies", afegeix. Per la Maria, les institucions volen desmobilitzar les protestes feministes: "Tenim tan clar com aquell 8 de març perquè sortim al carrer i perquè ens organitzem. La violència masclista és present en el dia a dia de les dones. Aquest procediment judicial és un exemple més i no ens tira enrere".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem