Detenen una de les encausades per tallar les vies de FGC durant la vaga feminista de 2018

La Fiscalia demana a les set encausades per tallar les vies a Sant Cugat tres anys de presó i 26.000 euros

Una de les noies acusades per tallar les vies de Ferrocarrils a l'estació de Sant Cugat ha estat detinguda aquest dijous. Els fets van tenir lloc durant la vaga feminista del 8-M de 2018, quan un grup de trenta persones va tallar la circulació dels trens. Set de les participants en la protesta estan pendents d'un judici on la Fiscalia els demana 3 anys de presó i 26.000 euros de multa.

Més info: Demanen 3 anys de presó i 26.000€ per a 7 santcugatenques pel tall de vies d'FGC el 2018

Segons ha explicat el col·lectiu 8 Mil Motius, plataforma creada en suport a les encausades, el motiu de la detenció és que la noia no ha anat als jutjats a recollir una notificació. Els Mossos l'han portat a la comissaria de Sant Cugat i, després, als jutjats de Rubí. "L'han detinguda per no col·laborar amb el procés judicial anant a recollir una notificació, que entenem que ens la poden fer arribar igualment", ha explicat l'Anna, de 8 Mil Motius. Va ser posada en llibertat hores més tard, el mateix dijous.

"No creiem en la manera de funcionar del sistema judicial actual i no el reconeixem com a legítim", ha denunciat l'Anna. A més, ha defensat que el tall de les vies del tren va ser "una acció totalment legítima" en el marc d'una vaga general. Considera que les peticions de 3 anys de presó i 26.000 euros són "desproporcionades" i carrega contra el paper dels Ferrocarrils, que es va personar en la denúncia inicial. "Estàvem exercint el dret a vaga i protesta", reivindica.

Amb tot, les set encausades encara estan a l'espera de conèixer la data del judici. A més, des del col·lectiu no descarten que alguna de les altres noies acusades sigui detinguda pel mateix motiu durant els pròxims dies. Una vintena de persones s'han concentrat al jutjats de Rubí aquest dijous per donar suport a la detinguda.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem