La Diputació considera compatible la feina privada de Puig amb la presidència de l'EMD

La Diputació recomana que, quan hi pugui existir un conflicte d'interessos, Josep Puig delegui l'atorgament de llicències d'obres

La Diputació de Barcelona considera que l'activitat privada de Josep Puig és compatible amb la presidència de l'EMD de Valldoreix. És la principal conclusió de l'informe jurídic que l'EMD va demanar a la Diputació, després que la compatibilitat de les dues activitats de Puig generés controvèrsia en la Junta de Veïns de Valldoreix.

"La dedicació exclusiva o parcial del president de l’EMD de Valldoreix, no sembla ser incompatible amb la seva condició d’administrador de l’empresa Instal·lacions Josep Puig", conclou.

Més info: La compatibilitat professional de Puig s'aprova, però genera tensions a l'EMD

"Conflicte d'interessos"

La Diputació, però, assenyala que el president hauria de delegar l’atorgament de les llicències d’obres quan la seva empresa en fos la titular. És a dir, quan la seva empresa de Puig demanés directament una llicència d'obres a l'EMD, el president hauria d'abstenir-se de la decisió i abandonar la sala on es prengués la decisió, ja que "podria donar-se un conflicte d'interessos".

Tot i això, l'informe no limita l'activitat d'Instal·lacions Josep Puig SL a Valldoreix, sempre i quan no sigui el titular de la llicència d'obres. A més, recorda que si la compatibilitat es va aprovar a la Junta de Veïns, tal com va passar amb els vots a favor de Junts per Valldoreix i Ciutadans, ara no es poden posar condicionants.

La dedicació parcial

La Diputació sí que posa l'accent en la dedicació de Josep Puig com a president, que actualment és parcial però amb una dedicació del 90%. L'informe posa de manifest que la dedicació parcial ha de ser del 25, 50 o 75%; mentre que si és exclusiva, ha de ser del 100%.

En aquest sentit, la Diputació emplaça l'administració valldoreixenca a decantar-se per una de les dues opcions. "El que fora necessari, a parer nostre, seria modificar la dedicació del president, i adequar-la a la realitat: o hauria d’ésser una dedicació exclusiva (100%) o bé una dedicació parcial (75%, 50% o 25%)", afegeix.

Finalment, s'apunta que és l'EMD qui haurà de debatre la dedicació i la retribució que hauria de percebre le president". Puig no farà valoracions públiques de l'informe fins que no es reuneixi amb l'oposició.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem