La compatibilitat professional de Puig s'aprova, però genera tensions a l'EMD

La Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix va aprovar la compatibilitat professional del president, Josep Puig, no sense debat i tensió entre el Govern i l'oposició, excepte Cs

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ja té la compatibilitat professional per poder exercir el seu càrrec públic sense la necessitat d'haver de deixar de treballar per a la seva pròpia empresa. Així, Puig podrà dedicar-se parcialment (90%) al càrrec públic i el 10% a la seva vida professional. El punt es va aprovar amb 3 vots favorables de Junts per Sant Cugat-Valldoreix - Puig es va absentar de la taula en aquest punt - i el vot de Cs. Els altres 4 vocals de l'oposició (PSC, CUP i 2 d'ERC-MES) es van abstenir.

De totes maneres, l'aprovació d'aquesta compatibilitat no va ser un mer tràmit, i és que l'oposició va posar sobre la taula els seus dubtes amb el fet que Puig pugui complir tots els acords que planteja el reglament escrit per la interventora, demanant un informe de la Diputació de Barcelona per acreditar-ho i, sobretot, que aquest informe fos vinculant, provocant així que si el resultat acabés sent més restrictiu, Puig hagués de renunciar.

Amb tons diferents - Susana Herrada es va queixar del que va utilitzar el vocal d'ERC-MES, Jaume Sanmartí - però amb un mateix discurs, PSC, CUP i ERC-MES van posar damunt la taula els seus "dubtes raonables", segons el vocal de la CUP, Ferran Margineda, sobre la compatibilitat professional de Puig, exigint que l'informe de la Diputació de Barcelona tingués caràcter vinculant. Malgrat la insistència, però, i amb la determinant ajuda del vot favorable d'Anna Cano, vocal de Cs, qui va afirmar que el fet de no donar-li podria "provocar-li un greuge en l'àmbit professional", el Govern de l'EMD va poder tirar endavant la compatibilitat professional del president sense la necessitat d'haver de fer marxa enrere sigui quin sigui el contingut de l'informe de la Diputació.

L'informe de la interventora detall que l'empresa de Josep Puig (que es dedica a la construcció) no pot rebre cap mena de llicència de l'EMD de Valldoreix, així com que tampoc pot realitzar cap mena de tasca dins del terme municipal. En aquest sentit, Susanna Casta (PSC) va expressar el seu dubte i mal estar apuntant que aquest fet ja s'ha produït en el passat, tot i que va assegura que "nosaltres no hem de donar la confiança, és ell qui ha de demostrar que fa les coses correctament".

Amb tot, Puig té la compatibilitat, però li manca la confiança de 4 vocals de l'oposició.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem