Discrepàncies en la neteja de Sant Cugat en el Ple: de 'molt bruta' a 'relativament neta'

El Ple Municipal ha rebutjat una moció del PP per instaurar un nou Pla de Manteniment, en considerar que s'està treballant en un nou contracte

El Partit Popular ha presentat una moció per millorar l'estat de la neteja i el manteniment de la ciutat, en el ple municipal de setembre, celebrat el dilluns 18. La moció, però, ha estat rebutjada pel Ple Municipal, i és que ha comptat amb els vots a favor del grup proposant i VOX, mentre que ha estat rebutjada per la resta de forces polítiques, en considerar que ja s'està treballant amb un nou contracte.

Més info: Valoriza continurà fent la recollida de residus per 6,4 milions d'euros anuals

La moció, així, demanava instaurar un nou Pla de Manteniment que contemplés augmentar la periodicitat en la recollida de residus urbans en els diversos tipus contenidors, augmentar la periodicitat del buidatge de papereres, augmentar la neteja periòdica de contenidors i els seus voltants, augmentar la neteja de les voreres on hi ha males olors, millorar la neteja i el manteniment del mobiliari urbà, augmentar el nombre d'escombriaires als carrers, millorar la neteja dels embornals per evitar inundacions durant les pluges, especialment quan es preveuen fortes precipitacions, i agilitzar el procés de recollida de fulles dels arbres. Finalment, el PP ha exigit "una ciutat lliure de grafits" i és per això en la moció demanava "destinar més recursos humans i materials per eliminar-los".

Salanova: "No podem veure els carrers tan bruts"

Amb això, la regidora del grup proposant, Estrella Salanova, ha lamentat l'estat de neteja en el qual es troba Sant Cugat: "Necessitem una recollida més dinàmica, no podem veure els carrers tan bruts, amb contenidors acumulant escombraries. El mobiliari urbà no es neteja i el paviment està brut. I necessitem incorporar persones que escombrin en els barris. Volem una ciutat neta". Salanova, a més, ha explicat que la voluntat del PP és ajudar el consistori a poder treballar en el nou contracte: "La nostra voluntat és millorar l'estat de la ciutat, ja que donem veu dels ciutadans que setmana rere setmana veuen com l'estat de la ciutat s'està deteriorant. No volem fer una crítica negativa, sinó ajudar al consistori en la millora de la neteja i el manteniment".

Paraira: "Les fulles no són brutícia"

La proposta, però, no ha estat ben vista per la resta de forces municipals, les quals han votat en contra. En el cas de l'equip de govern, la tinenta d'alcaldia de Gestió Urbana, Cristina Paraira (Junts), ha explicat que l'estat de la ciutat és una de les prioritats de l'Ajuntament: "Des del primer moment que estem treballant per implementar un servei que funcioni, però aquesta moció està barrejant conceptes i serveis diferents. Nosaltres ens prendrem la moció com un advertiment de com veuen l'estat de la ciutat, però la solució no és a cop de moció". D'altra banda, Paraira ha volgut emfatitzar que les "fulles no són brutícia" i ha recordat que en la situació de sequera "no es pot treballar amb aigua com abans, i els carrers no estan com ens agradaria".

Gallardo: "És evident que l'estat de la ciutat pot millorar amb un nou contracte"

La moció ha rebut el suport de VOX, el qual ha demanat incloure en la moció una aplicació per poder informar dels indrets que hi ha brutícia. "L'estat de la neteja i el manteniment de la ciutat són àmbits els quals considerem que val la pena fer política" ha afegit el regidor, Jordi Guirado. En el cas del PSC, el regidor Jose Gallardo ha demanat no utilitzar la brutícia per fer política: "És evident que l'estat de la ciutat pot millorar amb un nou contracte, però no podem dir coses tan estranyes com que necessitem més gent escombrant. No caiguem en aquest parany. Hi ha un gran servei, però també un gran volum, i amb el nou contracte millorarem aquest servei".

Sierra: "Considero la ciutat relativament neta i crec que hi ha temes més rellevants com les desigualtats"

Pel que fa a la CUP, la regidora Ariadna Sierra ha mostrat el rebuig del seu grup municipal en considerar que hi ha altres aspectes que haurien de ser prioritats per debatre en un ple municipal: "Considero la ciutat relativament neta i crec que hi ha temes més rellevants com les desigualtats o l'accés a l'habitatge que s'haurien de debatre. No creem debats inexistents, calia un nou contracte en la neteja i recollida de residus i ja s'està fent". En una línia similar s'ha posicionat el portaveu d'En Comú Podem, Ramon Gutiérrez, en considera que la moció no s'adapta a la realitat de Sant Cugat: "Sant Cugat és l'enveja de moltes poblacions veïnes i té els mateixos problemes que les grans ciutats, que compten amb molts arbres i amb un contracte fet fa 10 anys. La ciutat pot estar més neta, però cal un contracte que s'està treballant. Tenim uns esplèndids serveis i no s'hauria d'alimentar un fals relat que la ciutat està bruta o desendreçada".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem