Valoriza continurà fent la recollida de residus per 6,4 milions d'euros anuals

El futur contracte de la recollida de residus de Sant Cugat preveurà eliminar tots els contenidors soterrats

L'Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat la continuïtat en del serveis de recollida de residus i neteja viària a càrrec de l'empresa Valoriza. Aquest 21 de març acaba la segona pròrroga del contracte amb Valoriza, que s'havia esgotat el 2021 després de 10 anys. Així, el Consistori ara es veu obligat a demanar la continuïtat del servei fins que no hi hagi un nou concurs i adjudicació. El cost total és de 6,4 milions d'euros anuals o la part proporcional fins que al nou contracte. El Ple Municipal ha aprovat aquest pas amb el suport de tots els regidors.

"No es pot deixar de prestar ni interrompre per no causar cap perjudici", ha explicat el regidor de Serveis Urbans, Jose Gallardo. A més, ha assegurat que al ple municipal del mes de març es portarà el plec de condicions del nou contracte, "que millorarà substancialment el contracte actual i s'adaptarà a les necessitats de municipi". 

"Lamentem que s'hagin esgotat les dues pròrrogues", ha assenyalat la regidora de Junts, Cristina Paraira, que ha afegit que el servei a la ciutadania es ressentirà mentre no hi hagi nou contracte.

Fi als contenidors soterrats

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, va reconèixer en una entrevista al TOT que no preveien adjudicar el nou contracte abans de finalitzar el mandat. El contracte amb Valoriza es va signar el 2011 per un període de 10 anys i, des de llavors, s'han fet dues pròrrogues a l'espera del nou contracte. 

L'objectiu era que el concurs per adjudicar la recollida de residus es faci durant aquest 2023 i hi haurà canvis importants. Així, es preveu eliminar tots els contenidors soterrats i renovar els vehicles vells, amb l'objectiu d'adequar el sistema de recollida a les necessitats de Sant Cugat. Aquest març es donarà a conèixer el plec de condicions per engegar el procés de licitació i que les empreses interessades s'hi puguin presentar. 

Més info: Sant Cugat suprimirà els contenidors soterrats

De fet, l'alcaldessa va reconèixer que els contenidors soterrats no havien estat una bona idea en el seu moment: "Els contenidors que en aquell moment semblaven una bona opció, ara ja no ho són". A més, obria la possibilitat a establir el servei de recollida porta a porta en determinades zones de la ciutat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem