El Comitè de Defensa de la República es presenta reivindicant un nou model social

El col·lectiu ha defensat una nova república feminista, on es defensin els drets socials i l'habitatge estigui garantit

El Comitè de Defensa de la República s'ha presentat en societat a Sant Cugat del Vallès aquest dissabte, 9 de setembre. Ho feia en un acte públic a la plaça del Rei amb diferents concerts i un acte polític que ha servit per reivindicar els pilars bàsics de la futura república catalana: el feminisme, els drets socials i el dret a l'habitatge.

Com ha explicat Jordi López, portaveu del Comitè, "l'objectiu en si és defensar el referèndum, sobretot que es faci efectiu, i després, un cop fet el referèndum, i si guanya el si, defensar la república catalana".

Un col·lectiu format per "persones a títol individual que venim de diferents col·lectius o de cap, però que volen defensar el referèndum, i que apostin per una futura república catalana independent i d'esquerres".


S'ha fet un sopar popular FOTO: Lali Álvarez

En aquest sentit, i durant l'acte polític, el Comitè ha defensat que "creiem fermament que la independència de Catalunya és una oportunitat única per trencar les estructures d'estat, per acabar amb un sistema capitalista i patriarcal que ens oprimeix a totes, i des d'aquí reivindiquem que transformar la societat està a les mans dels moviments populars, perquè la societat no és quelcom abstracte i llunyà, som totes nosaltres aquí i ara".

En aquest sentit han parlat Míriam Feràndiz, regidora de la Crida per Sabadell, David Nicot, secretari general de la CGT del Baix Llobregat, i Julià Mestieri, membre de la PAH i el Sindicat de Llogaters de Sant Cugat.

D'aquesta manera, han reivindicat el feminisme com a "baluard de la lluita contra el capitalisme, en tant que posa la vida al centre de valor", han fet valdre el valor de l'organització social per recuperar "els drets perduts", i la necessitat de reivindicar un habitatge digne. "No és fàcil, però hi ha una nova eina, la república, que ha de mostrar que qui mana és el poble. Si nosaltres construïm les cases, hem de poder viure a les cases", ha remarcat Mestieri. Tot plegat, fent valdre la necessitat de mantenir la lluita social, i d'organització del poble.

L'acte ha aplegat més d'una cinquantena de persones FOTO: Lali Álvarez

Després d'aquest acte de presentació, que ha comptat amb un sopar popular i els concerts de Pubilles Ninja, Zapato i Cordón i Dropöols, el col·lectiu té previstes altres accions a la ciutat.

El dimecres, 13 de setembre, a les 20 hores, Cal Temerari acollirà una assemblea oberta del Comitè. Dissabte, dia 17, es posarà una urna gegant a la plaça d'Octavià "perquè la gent pugui dir com vol la república del 2 d'octubre". Finalment, el 29 de setembre organitzaran un acte polític a la plaça del Coll.

Zapato i Cordón, una de les formacions de la nit FOTO: Lali Álvarez

Més informació
 
Comentaris

Destaquem