El fiscal diu que CDC es confonia amb la Generalitat per cobrar comissions irregulars

El fiscal reitera que Ferrovial va pagar comissions il·lícites al partit per aconseguir adjudicacions d'obra pública

El fiscal Emilio Sánchez Ulled ha assegurat aquest dimarts, 30 de maig, que el pagament de comissions irregulars de Ferrovial a CDC es va fer "prenent el tot per la part, o pel partit", en referència a la Generalitat, i amb un "esquema mental o forma de pensar" que confonia el partit amb el Govern.

D'aquesta manera, ha reiterat que Ferrovial va pagar comissions il·lícites al partit per aconseguir adjudicacions d'obra pública utilitzant les "canonades" del Palau de la Música. Segons ell, el mètode es va començar a utilitzar els anys 90 i va continuar fins que van entrar els Mossos al Palau el juliol del 2009.


De fet, en alguns documents creuats entre Ferrovial i el Palau es parlava de "pressions" per aconseguir obres públiques, o fins i tot de possibles adjudicacions futures. El fiscal, fins i tot, ha explicat que el percentatge de comissió del 4% era exacta fins el 2003 ja que es tractava d'obres mitjanes, com el pavelló 3 de la rambla del Celler de Sant Cugat o una obra de regadiu, però a partir d'aquell any, amb la Ciutat de la Justícia i la Línia 9 del Metro, la comissió es va "negociar".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem