El Govern espanyol confirma que contractarà un advocat belga per defensar Llarena

Així ho ha confirmat la ministra de justícia, Dolores Delgado

La ministra de justícia, Dolores Delgado, ha confirmat que el govern espanyol contractarà un bufet d'advocats a Bèlgica per defensar al jutge santcugatenc Pablo Llarena en el procés judicial que se li ha obert al país europeu després que Puigdemont i la resta d'exiliats li interposessin una demanda civil.

Més info: El CGPJ empara Llarena en la demanda interposada per Puigdemont

Delgado ha defensat que no hi ha hagut "canvi de posició" sobre el paper que jugarà l'Estat en la demanda civil contra el jutge Llarena a Bèlgica. A més, ha explicat que estan seguint una "estratègia" i que, per decidir quina era la millor, han hagut d'estudiar diverses opcions perquè és un "procediment peculiar". Ara bé, ha dit que no hi ha cap "fissura" entre el ministeri i l'advocacia de l'Estat i que ja s'han posat en marxa tots els procediments administratius per contractar "un o més" bufets d'advocats a Bèlgica. "No hi ha hagut cap canvi de posició sinó un estudi de cadascuna de les accions que havíem d'emprendre per fer les coses bé", ha defensat a RNE.

La ministra ha dit que defensaran "fins a les últimes conseqüències" la jurisdicció espanyola i "els que la desenvolupen", en referència al jutge. La setmana passada, el ministeri apuntava en un comunicat que es personarien a Bèlgica per defensar "la sobirania i la immunitat" de la justícia espanyola però no "els actes privats" de Llarena però aquest diumenge va fer un nou comunicat on ja no feia aquesta observació. La ministra de Justícia ha al·legat que si hi ha hagut "variacions" en el plantejament del paper que havia de jugar l'Estat en la demanda civil interposada per Carles Puigdemont i quatre exconsellers a Bèlgica ha estat perquè han anat estudiant "totes les alternatives". Delgado assumeix que hi ha hagut "informes interns" on es plantejaven diferents escenaris però ha dit que el criteri sempre ha estat el mateix: defensar la jurisdicció espanyola i qui l'exerceixen i que no hi ha cap "fissura" amb l'advocacia de l'Estat en aquest sentit.

 

 
Comentaris

Destaquem