El CGPJ empara Llarena en la demanda interposada per Puigdemont

Demana a Justícia i Exteriors que adoptin 'totes les mesures necessàries' per 'assegurar la integritat i immunitat' de la justícia espanyola

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acceptat la demanda d'empra del jutge santcugatenc Pablo Llarena en la demanda civil interposada per Carles Puigdemont i els exconsellers exiliats. En l'acord al que ha arribat la La Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial, asseguren que la demanda és un 'atac planificat' a la independència de Llarena per part dels 'fugits de la justícia' i considera que l'únic fi és el de 'condicionar i influir en les futures resolucions judicials'.

'Han intentat, sense cap dissimulació, sotmetre actuacions sobiranes de l'Estat a la jurisdicció d'un estat estranger', escriu el CGPJ. A més, la comissió permanent demana als ministeris de Justícia i Exteriors que adopti 'totes les mesures necessàries' per 'assegurar la integritat i immunitat' de la justícia espanyola.

El 30 de juliol, el jutge instructor de la causa contra el procés va dirigir-se a l'òrgan de govern dels jutges per demanar-los un pronunciament en el seu favor. Llarena està citat el 4 de setembre per un tribunal belga.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem